fbpx

Vpliv hrane na spol dojenčkov

arhiv

Do takega spoznanja so raziskovalci prišli po naključju, saj so v svoji študiji ugotavljali vpliv prehranjevanja bodočih mamic na zdravje svojih potomcev, predvsem nivo hemoglobina…

Do takega spoznanja so raziskovalci prišli po naključju, saj so v svoji študiji ugotavljali vpliv prehranjevanja bodočih mamic na zdravje svojih potomcev, predvsem nivo hemoglobina in težo novorojenčkov.

Opazovali so 5942 nosečnic iz Nottinghama, od katerih jih je bilo 250 vegetarijank. Dosedanji podatki kažejo, da se v Angliji rodi na 106 fantkov 100 deklic, med vegetarijankami, ki so sodelovale v raziskavi pa je bilo razmerje popolnoma drugačno: 81,5 fantkov na 100 deklic.

Pri nadaljnjem raziskovanju so pod drobnogled vzeli novo skupino stopetdesetih nosečih vegetarijank in rezultati so bili popolnoma enaki.

Iz preteklosti so poznane trditve, da hrana bogata s kalijem, kalcijem in magnezijem vpliva na povečano število fantkov, vendar je težko dokazovati, da je vegetarijanski način življenja s temi elementi osiromašen.

Raziskovalci napovedujejo, da je zdaj potrebno izvesti teste, kjer bi proučili vpliv prehranjevanja moških na spol njihovih potomcev.


Sledite nam