fbpx

Daruj za življenje – utrinki iz dobrodelnega koncerta

Zavod MON

28. sptembra 2007 se je v ljubljanskih Križankah odvijal dobrodelni koncert DARUJ ZA ŽIVLJENJE, ki je le del aktivnosti za zbiranje sredstev, s katerimi se želi pospešiti tipizacijo vzorcev krvi, povečati vpis darovalcev kostnega mozga…

28. sptembra 2007 se je v ljubljanskih Križankah odvijal dobrodelni koncert DARUJ ZA ŽIVLJENJE, ki je le del aktivnosti za zbiranje sredstev, s katerimi se želi pospešiti tipizacijo vzorcev krvi, povečati vpis darovalcev kostnega mozga v Sloveniji in zbrati sredstva za izboljšanje opreme Kliničnega oddelka za hematologijo Kliničnega centra v Ljubljani.

Pobudnik koncerta je mladenič, član Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, Benjamin Babič, ki je zbolel za levkemijo, se pred letom dni zdravil s presaditvijo kostnega mozga in zmagal. Med dolgotrajnim zdravljenjem v bolnišnici se je soočal s težkimi razmerami zdravljenja na Kliničnem oddelku za hematologijo Kliničnega centra v Ljubljani. Razmišljal je, kaj bi lahko storil, ko se bo pozdravil, da bi se razmere vsaj malo izboljšale. Odločen, da bo pomagal soborcem, je začel kovati načrte o organizaciji dobrodelnega koncerta. Želi zbrati sredstva za nakup infuzijskih črpalk, ki jih bolniki nujno potrebujejo, na oddelku pa so žal bolj ali manj vse stare, dotrajane ali celo okvarjene.

več >>>


Sledite nam