fbpx

Bolnikove pravice – vabilo na predavanje

Bolezni, Zdravje in bolezni

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L & L Vabimo vas na predavanje BOLNIKOVE PRAVICE, ki bo v četrtek, 14. junija 2007 ob 17….

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L & L

Vabimo vas na predavanje

BOLNIKOVE PRAVICE,

ki bo v četrtek, 14. junija 2007 ob 17. uri
v Mariboru, na CENTRU ZA SLUH IN GOVOR, 
Vinarski 6 (bivša otroška bolnica)

Predavala bo ga. Magda Žezlina, varuhinja bolnikovih pravic v Mariboru.

Bolnik se med zdravljenjem in po njem srečuje s številnimi vprašanji in neznankami, ko prihaja v ambulanti ali v bolnišnici v stik z zdravniki in z drugim zdravstvenim osebjem, pa tudi na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter v drugih ustanovah. Pri svojem vračanju v delovno in socialno okolje bolnik pogosto naleti na vprašanja v zvezi s svojim delovnim mestom, delodajalcem, sodelavci. Mladi bolniki in njihovi starši pa podobno doživljajo pri vračanju v okolje vzgoje, izobraževanja in vrstnikov. Kogar doleti bolezen, ve, da je spoprijemanje z njo težko že samo po sebi, in zato od okolja in ustanov potrebuje veliko podpore in razumevanja, dostikrat pa se počuti med njimi sam s svojimi dvomi, kako naj ravna in kam naj se obrne.

Tej problematiki je posvečen civilni institut Varuha bolnikovih pravic, ki zaenkrat deluje le v Mestni občini Maribor z nekaterimi pridruženimi občinami, katerega vodi neutrudna in strokovno podkovana borka za bolnike in njihove pravice, gospa Magda Žezlina.

V Slovenskem združenju bolnikov z limfomom in levkemijo L&L smo se ob ustanovitvi zavezali k pomoči in podpori bolnikom, zato smo gospo Žezlina poprosili za predavanje in prijazno se nam je odzvala.

Predavanju ob 17. uri bo sledil pogovor do okvirno 19. ure. Če niste iz Maribora, si lahko opis poti do kraja predavanja ogledate na priloženem zemljevidu.

Za informacije se lahko obrnete na:
Milena Remic –
[email protected]
Petra Tomc Šavora – [email protected]

Vljudno vabljeni vsi, neglede od kod prihajate ali s kakšno boleznijo se soočate!

Predsednica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L & L
Kristina Modic
 

 

POT DO CENTRA ZA SLUH IN GOVOR Iz Ljubljane:
držite se oznak CENTER, naravnost mimo pošte na levi (velik stolp), mimo Evroparka na desni, čez Dravo do semaforiziranega  križišča. Peljite se naravnost, prvo križišče levo, naravnost do križišča, kjer na desni vidite trgovino Mercator. Zavite desno in se držite smeri naravnost. Čez drevored kostanjev boste na desni videli park, potem zavite levo v drugo ulico (takoj bo »ležečih policajih« na cesti). Ta ulica je Vinarska. Center za sluh in govor je na začetku, na desni strani (druga hiša).
zemljevid

Ljubljana, 25. 5. 2007


Sledite nam