fbpx

Igralci RK Ljubljane so sodelovali v dobrodelni akciji

Zavod MON

Igralci in ostali člani RK Ljubljana so se z veseljem odzvali dobrodelni akciji " DVD za medvedka " v organizaciji Zavoda Med.Over.Net. Da bo otrokom onkološkega oddelka Pediatrične klinike čas preživet v bolnišnici minil kar…

Igralci in ostali člani RK Ljubljana so se z veseljem odzvali dobrodelni akciji “DVD za medvedka” v organizaciji Zavoda Med.Over.Net. Da bo otrokom onkološkega oddelka Pediatrične klinike čas preživet v bolnišnici minil kar se da prijetno, smo za nakup risank donirali 260 eurov. Upamo, da se nam bodo v podobnih dobrodelnih akcijah pridružili tudi ostali športni kolektivi in s tem pomagali tistim, ki jim taka pomoč veliko pomeni.


                                                         Predstavniki RK Ljubljana in Zavod Med.Over.Net

Po svojih močeh so k akciji prispevali: KRALJ Aljaž, SLAPNIČAR Jošt, SULJIČ Mirt, KIRN Nace, KAVČIČ Peter, MIKIČ Uroš, SAJEVIC Iztok, MAHKOTA Jure, OKIČ Igor, DJURATOVIČ Goran, LAZIČ Miroslav, PUCONJA Robert, VOLAVŠEK Urban, ŽNIDER Primož, SULJIČ Goran, MILJUŠ Grega, ZVER Zlatko, KOSI Žiga, MALI Omar, MASLAKOVIČ Darko, WOLF Vito, TROPPAN Anže, BRLAN Matjaž, REZAR Mitja, SULJIČ Dali, MAHKOTA Miha, MASLAKOVIČ Marko in SULJIČ Jasmin.

 

Predstavitev Rugby kluba Ljubljana:

Rugby klub Ljubljana je bil formalno ustanovljen leta 1962, začetki rugbyja in tudi začetki delovanja kluba pa segajo v leto 1962, ko je bila promocijsko tudi odigrana prva rugby tekmi v Sloveniji.
Rugby klub Ljubljana je daleč najuspešnejši slovenski klub, večkratni državni prvak v mladinski in v članski kategoriji. Med največje uspehe kluba šteje osvojitev pokala maršala Tita, leta 1986, osvojitev prvega mesta v ligi Alpe Adrija ter dvakratni naslov prvaka INTERLIGE, tekmovanja med slovenskimi, hrvaškimi in bosanskimi klubi.

Veliko pozornosti, energije in sredstev člani kluba usmerjajo v razvoj mladih igralcev, trenutno je najmlajša delujoča kategorija v klubu ekipa dečkov in deklic do 12 let.

Rugby je med široko množico pri nas v glavnem poznan preko televizije in kino predstav, kjer je velikokrat prikazan kot “grob” šport. Resnica pa je drugje, rugby je plemenit šport, šport za gentelmene, kjer je res veliko elemenetov podrejeno fizični moči in hitrosti, a igra omogoča tudi razvoj tehničnih in taktičnih prvin, zato je dober rugby zelo zanimiv za poznavalce pravil. Pravila so dokaj zapletena, a v osnovnem pricipu enostavna in omejena z dovoljeno podajo samo nazaj! Torej je potrebno s telesom osvajati prostor in poskušati izigrati nasprotnika.
 
Rugby je pri nas izključno amaterski šport, kjer je poleg tekmovanj zelo pomembno tudi druženje med igralci in njihovimi družinami. Prav tako otroci in starejši preko športa spoznajo veliko različnih kultur in dežel, saj so gostovanja v tujini, kjer je rugby bolj razvit, sestavni del načrtovanja sezone.
 
“Vsi igralci in člani Rugby kluba Ljubljana smo se z velikim zadovoljstvom odzvali na vašo akcijo “DVD ZA MEDVEDKA” v upanju, da bi zbolelim otrokom s svojimi prispevki vsaj malo popestrili čas, ki ga preživijo v bolnišnici. Kot športniki, še posebej kot rugbyjaši, kjer so poškodbe dokaj pogoste, vemo kako pomembno je zdravje in kako pomemben je šport za razvoj otrok!”, je povedal g. Mahkota.

Z gospodom Juretom Mahkoto se je pogovarjala Andreja Verovšek.

več >>>


Sledite nam