fbpx

Risanke in filmi za otroke z rakom – v Večeru

Zavod MON

V Večeru je (ku) zapisal: Z močno voljo in trmastim pogledom se otroci in mladostniki z rakom iz hemato-onkološkega oddelka Pediatrične klinike v Ljubljani zoperstavljajo in kljubujejo kruti bolezni – raku. Na kliniki prebijejo dneve,…

V Večeru je (ku) zapisal:

Z močno voljo in trmastim pogledom se otroci in mladostniki z rakom iz hemato-onkološkega oddelka Pediatrične klinike v Ljubljani zoperstavljajo in kljubujejo kruti bolezni – raku. Na kliniki prebijejo dneve, včasih pa tudi tedne in mesece. Nekaj ur dneva jim zapolnijo zdravniški pregledi, terapije, učenje z učitelji ali ustvarjanje z vzgojiteljico, pogovori z vrstniki … Ampak včasih se ure in dnevi hudo vlečejo.

Za prijaznejše in krajše bolnišnične dni so se na Med.Over.Net skupaj z moderatorkama Petro Tomc Šavora in Kristino Modic (forum Kako živeti z rakom in limfom) odločili, da zanje zberejo risanke in filme na DVD-jih.

„Namen naše akcije je otrokom in mladim do 18. leta krajšati bolnišnične dni. Vemo, da dobro počutje, ob zdravilih in terapijah, ki jih izvajamo v bolnišnici, še veliko več prispeva k lažjemu, hitrejšemu in prijaznejšemu zdravljenju. Da bo zbirka čim pestrejša in raznolika, pa smo v ta namen pripravili tudi seznam, ki bo dnevno obnovljen. Na ogled je na spletni strani www. zavod.over.net.“ je povedala Andreja Verovšek, vodja projektov pri Med.Over.Net.

DVD-ji naj bodo originalni, opremljeni s slovenskimi podpisi ali sinhonizirani. Čeprav lahko pošljete tudi videokasete, so DVD-ji bolj iskani, saj je na oddelku več predvajalnikov, prav tako pa je lažje tudi shranjevanje. Omenjena akcija bo potekala do konca februarja. DVD-je zbirajo na naslovu Zavod Med.Over.Net, Zaloška 69, Ljubljana. Vsak prejeti DVD bodo uvrstili na seznam, ki ga bodo dnevno obnavljali. Vsi, ki bi želeli nakazati denar za nakup DVD-ja, to lahko storijo z nakazilom na transakcijski račun SI56 0201 0025 4454 925, sklic: 00, namen dvd. (ku)

Večer >>>


Sledite nam