fbpx

Pomagamo pri odvajanju od kajenja

Zavod MON

Z 31. januarjem, na nacionalni dan brez cigarete, smo pripravili nov forum, na katerem bo odgovarjal priznani strokovnjak s področja odvajanja in zagovornik omejevanja kajenja asist.mag. Tomaž Čakš, dr. med. iz Medicinske fakultete. Zdravnika bomo tudi…

Z 31. januarjem, na nacionalni dan brez cigarete, smo pripravili nov forum, na katerem bo odgovarjal priznani strokovnjak s področja odvajanja in zagovornik omejevanja kajenja asist.mag. Tomaž Čakš, dr. med. iz Medicinske fakultete.

Zdravnika bomo tudi gostili v naši skupni oddaji na Radiju Ognjišče, ki bo v ponedeljek 5. februarja z voditeljico Erno. Kot ponavadi se debata začne že z vprašanji, ki jih postavljamo na forum, https://med.over.net/phorum/list.php?f=196 na katere bo strokovnjak med oddajo tudi odgovoril, med drugim naknadno tudi preko foruma. Z odprtjem foruma je jasno, da to ni samo trenutna akcija, saj je forum dostopen 24 ur na dan, vsem, ki želijo kaj povprašati strokovnjaka ali poiskati pomoč pri odvajanju.

Seveda pa lahko skupaj pripomoremo tudi k lažjemu sprejetju strožjega zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov.

Z vprašanji na forumu lahko pripomoremo k lažjemu oblikovanju smernic pri odvajanju od kajenja in njegovih posledicah. Kot vedno, portal MON želi vzpostaviti enakovredno zastopanje stališč in vplivati širše na javno mnenje in pokazati na tista dejstva, ki so ponavadi prikrita ali zamolčana.

Dejstvo je, da kajenje povzroča kup nevšečnosti in prav je, da damo javnosti možnost, da izrazi svoje mnenje, ki ga damo na razpolago vsem državljankam in državljanom.

Vabimo vas, da si preberete članek o kajenju in njegovih posledicah. https://med.over.net/kajenje/index.php

Posnetek oddaje lahko tudi poslušate: >>>


Sledite nam