fbpx

Razveselimo družino

Zavod MON

V začetku decembra 2006 je na Zavod Med.Over.Net prišla zanimiva ponudba. Podjetje Alpe Adria Media Marketing , bolj poznano z akcijama "Naj slovensko smučišče" in "Naj slovensko kopališče", se je odločilo, da namesto novoletnih voščilnic…

V začetku decembra 2006 je na Zavod Med.Over.Net prišla zanimiva ponudba. Podjetje Alpe Adria Media Marketing, bolj poznano z akcijama “Naj slovensko smučišče” in “Naj slovensko kopališče”, se je odločilo, da namesto novoletnih voščilnic za poslovne partnerje denar nameni za kakšno dobrodelno delo.

Skupaj s tistimi, ki prebirajo Starševski čvek smo izbrali stiske družin, ki bi potrebovale pomoč. Skupaj je bilo zbranih več kot deset predlogov. Dogajanje na forumu >>>

Vseh stisk družin in posameznikov nismo mogli preveriti, ker ni bilo dovolj podatkov o družini ali pa do njih zaradi varovanja osebnih podatkov ni bilo mogoče priti.

V izbor je na podlagi kriterijev, ki so bili dogovorjeneni z donatorjem, bilo posredovanih 5 družin.

Radi bi pomagali vsem, ker nobena stiska ni bila takšna, da bi lahko rekli, oni ne potrebujejo naše pozornosti in pomoči.
Razmišljali smo, da bi obdarili vse, vendar se je izkazalo, da bi potem vsak dobil nekaj, kar pa ne bi bistveno pripomoglo k rešitvi situacije.

Držali smo se odločitve: nekomu bomo skupaj polepšali praznične dni. Čisto zares zelo polepšali.

Izbrana je bila petčlanska družina iz okolice Ljubljane. Družina se z eno plačo težko prebija skozi mesec, imajo otroka, ki potrebuje posebno prehrano, ki predstavlja veliko obremenitev za družinski proračun.
Z denarjem, ki smo jim ga namenili, bodo kupili za vsakega nekaj, šli bodo skupaj na družinski izlet, opravili nekaj nakupov za potrebe gospodinjstva in vse tisto, kar potrebujejo vsak mesec … skratka, reči, ki si jih nekoliko težje privoščijo.

Mamica je ob novici, da so bili izbrani povedala: “Vaš odgovor me je resnično navdušil in razveselil. Brala sem in brala, a je kar trajalo, da se popolnoma dojela. Mislim, da že dolgo nisem bila tako zelo srečna.  Kar zavriskala sem od veselja.
Ker je znesek zelo lep in predstavlja kar pravo božičnico, bi seveda rada kupila tudi kakšne uporabne stvari, o katerih premišljujem, a jih ne moremo imeti.”

Zahvaljemo se vsem na Starševskem čveku, ki ste sodelovali pri zbiranju družin in podjetju AA-MM za to, da smo skupaj lahko osrečili eno družino.

To so v podjetju storili že drugo leto. V letu 2005 so denar namenili za med.over.net-ovo akcijo “Otroci so človeška krila“, v kateri smo zbirali denar za nakup ultrazvočnega aparata za ljubljansko porodnišnico.

Andreja Verovšek
[email protected]
/* */

01/520 50 50


Sledite nam