fbpx

Piercing

arhiv

Pri vseh se sicer ne pokažejo tako hude posledice prebadanja, toda število je vznemirljivo. Neka strokovna preiskava v Nemčiji je pokazala, da se okužba pojavi…

Pri vseh se sicer ne pokažejo tako hude posledice prebadanja, toda število je vznemirljivo. Neka strokovna preiskava v Nemčiji je pokazala, da se okužba pojavi pri skoraj vsakem petem človeku, ki si je tako okrasil telo. Računajo, da je v Nemčiji to storilo okoli tri milijone ljubiteljev te umetnosti, okužbo pa jih je staknilo okoli 600.000. Krive so predvsem razmere, v katerih delajo ljudje, ki vstavljajo okraske. V “boljših ordinacijah” neizučeni ljudje pripenjajo obročke skozi obrvi, popke in uhlje. V Nemčiji lahko vsakdo, ne glede na strokovnost, začne s tako dejavnostjo. Pogosto prebadajo, ne da bi kdaj slišali za razkuževanje. Ni presenetljivo, če so ranjena mesta čez nekaj dni že okužena. Še posebno občutljivo je prebadanje jezika. Ker je prepleten s številnimi žilicami, že po nekaj sekundah lahko nabrekne kot balon in zapre dihalne poti. Samo rez v sapnik tedaj še lahko pomaga okuženemu.

Tudi na ušesih in očeh lahko prebadanje pusti posledice. Poročajo celo, da starši že majhne otroke, skoraj dojenčke, krasijo z iglami in uhani. Zdravnik Folz pozna primere, ko so mladi bolniki izbrskali okrasek z uhlja in ga pogoltnili. Kljub številnim zapletom le malo zdravnikov zahteva prepoved prebadanja, bolj vroča pa je razprava o tem, kdo naj se s tem ukvarja. Nekateri zahtevajo usposobljene, izšolane ljudi, idealno bi bilo, če bi bili to zdravniki. Kaj pa pravijo zdravniki? Dovolj zgovorno je to, kar se je zgodilo zdravniku, ki je bolnici pomagal, da je rodila po naravni poti. Od njega je zahtevala 2.500 mark. Toliko so namreč stali okraski, ki so ji jih pred porodom odstranili s porodne poti.

Vir:dnevnik<
/a>


Sledite nam