fbpx

Celostni pristop k promociji zdravja med mladimi

arhiv

Vsa gradiva bodo tiste šole, ki so vključene v projekt, prejele najpozneje do 20. aprila. Prva projektna tema je usmerjena v preprečevanje tveganega spolnega vedenja…

Vsa gradiva bodo tiste šole, ki so vključene v projekt, prejele najpozneje do 20. aprila. Prva projektna tema je usmerjena v preprečevanje tveganega spolnega vedenja mladostnikov, v nadaljevanju pa bo poudarek akcije na razvijanju pozitivne samopodobe mladostnika. Pri izbiri vsebin so se na oddelku za socialno medicino, kjer so projekt zasnovali, oprli na rezultate raziskave, izpeljane med več kot 900 najstniki v celjski zdravstveni regiji. Med drugim so mladi pokazali veliko zanimanje za informiranje na internetu in prav zato predstavlja pomemben del projekta spletna stran akcije, dosegljiva na naslovu www.tosemjaz.net. Je del portala med.over.net. Spletna stran, ki so jo pripravili v celjskem zavodu za zdravstveno varstvo, bo najstnikom omogočila dostop do informacij, aktualnih med odraščanjem. Obenem stran omogoča mladim, da zastavijo vprašanje strokovnjaku s področja psihologije, socialnega dela in medicine. O pomenu ljubezni in varne spolnosti so na spletni strani dostopna besedila, ki so jih strokovnjaki napisali posebej za ciljno skupino mladostnikov, starih od 13 do 17 let. Spletna stran www.tosemjaz.net temelji na zahtevnejših računalniških aplikacijah, saj omogoča enostavno dodajanje vsebin in komunikacijo med uporabniki. Celostno podobo akcije (tiskana komunikacijska gradiva in spletno stran) je pripravilo podjetje Univox GA, brezplačne tehnične rešitve za spletno stran pa je prispevalo podjetje Siix.

Del spletnih strani za mlade bo na ogled tudi na Festivalu vzgoje in izobraževanja, in sicer na INFOMATU. Infomat je interaktivni informacijski terminal in je ena od inovativnih možnosti informiranja tudi na področju promocije zdravja. Mladi bodo lahko na infomatu prebrali besedila o ljubezni in varni spolnosti ter se seznanili z nekaterimi najpogostejšimi dilemami svojih vrstnikov. Lahko bodo pošiljali ilustrirane elektronske razglednice, zanimivo (motivacijsko) opravilo pa bo tudi pošiljanje elektronskih pozdravov s sliko pošiljatelja. V infomat je namreč vgrajena kamera, ki posname obraz uporabnika. Podjetje Logina IT je omogočilo brezplačni najem infomata v projektu za mlade za mesec dni. To pomeni, da se bo infomat po zaključku predstavitve na festivalu selil še v najmanj dve večji šoli na Celjskem.

# Dodatne informacije o projektu: Ksenija Lekić, tel: 03/42 51 146, e-mail: Ksenija Lekić
Mag. Damjana Podkrajšek, tel: 03/42 51 142, e-mail: Mag. Damjana Podkrajšek


Sorodne vsebine

Sledite nam