fbpx

Selitev očesne klinike po 103 letih

arhiv

Začetki priprav za investicijo, vredno 2,4 milijarde tolarjev, segajo v leto 1994, konec leta 1996 pa je bila podpisana pogodba z izvajalci gradbeno obrtniških del….

Začetki priprav za investicijo, vredno 2,4 milijarde tolarjev, segajo v leto 1994, konec leta 1996 pa je bila podpisana pogodba z izvajalci gradbeno obrtniških del. Trije trakti klinike, A, B in C, so prenovljeni znotraj stare stavbe, trakta D in E pa sta dograjena. Zaradi številnih postopkov, nujnih za izvedbo tako obširnega projekta, so dela trajala kar nekaj časa. Jeseni letos je potekala montaža opreme in, kot pravi prim. Dovšak, je: “za nami največji projekt Kliničnega centra v zadnjih 25 letih. Otvoritev nove klinike sicer pomeni konec enega večletnega projekta, hkrati pa začetek novih. Potreb po novih prostorih namreč nikoli ne zmanjka.”

Prenovljena Očesna klinika bo opremljena s sodobnimi medicinskimi aparaturami najvišjega kakovostnega razreda, ki so vredne več kot 900 milijonov tolarjev. Pri nabavi opreme sta po besedah prim. Dovšaka velikodušno pomagala tudi Ministrstvo za zdravstvo in država. Z novo opremo bo mogoče natančno ugotoviti vrsto bolezni očesa in reakcijo očesa, kar služi za določitev poteka zdravljenja bolnika. Delo zdravnikov na kliniki pa bo močno olajšal tudi ISDN sistem, ki omogoča t.i. pregled na daljavo in “on-line” izmenjavo mnenj med zdravniki iz različnih bolnišnic po svetu.Več si lahko preberete na spletnih straneh Kliničnega centra. , Ki vam nudi tudi veliko drugih aktualnih tem o naši največji bolnišnici.


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?