fbpx

Homeopatija za najmlajše

Bolezni, Intervju, Zdravila in zakonodaja, Zdravje in bolezni, Zdravje otrok

Bi radi svojim najmlajšim čim bolj naravno pomagali, ko jih mučijo krčki, ko izraščajo zobki, pri prehladih,

Bi radi svojim najmlajšim čim bolj naravno pomagali, ko jih mučijo krčki, ko izraščajo zobki, pri prehladih, otroških boleznih, padcih, po cepljenjih … Ste že slišali za homeopatska zdravila, pa ne veste točno, ali je to za vas? 

Kaj je homeopatija in zakaj je pomembna pri težavah dojenčkov?

Homeopatija krepi imunski sistem z naravnimi zdravili; s homeopatijo delujemo na sistem kot na celoto in ne na simptom. Pomeni zdravljenje podobnega s podobnim, to je z zdravilom, ki bi pri zdravem človeku izzvalo prav take simptome, kot jih ima oboleli. Pri težavah dojenčkov je pomembna, ker nima stranskih učinkov, če je uporabljena v pravilni jakosti. Uporablja se tako pri novorojenčkih, doječih materah, nosečnicah kot tudi pri oslabelih starejših ljudeh.

Katere bolezni dojenčkov in mam lahko zdravimo s homeopatijo?

S homeopatijo lahko vplivamo na vse težave tako dojenčkov kot mamic (seveda pod nadzorom homeopata, še najbolje v sodelovanju z zdravnikom).

Kako hitro jih pozdravimo?

Hitrost zdravljenja ni predvidljiva, ker je odvisna tudi od reakcije pacienta, zato je zelo priporočljivo sodelovanje zdravnika in homeopata.

Kje dobimo zdravila, koliko stanejo?

Nekatera zdravila dobimo že v naših lekarnah oz. v lekarnah v tujini. Cene so različne, odvisno od vrste zdravila, jakosti in količine.

Kako uporabljamo homeopatska zdravila?

Globule damo pod jezik, kjer se stopijo. Jemljemo jih pol ure pred jedjo. Dojenčkom jih dajemo tako, da jih raztopimo na plastični žlički z vodo, nato pa tekočino z brizgo damo dojenčku.

Kaj je najpomembnejše pri jemanju homeopatskih zdravil?

Pomembno je:

  • da jih jemljemo na prazen želodec,
  • da počakamo s hrano in pijačo pol ure
  • da uporabljamo zobno pasto brez mentola
  • v času jemanja ne pijemo metinega čaja, kamilic, skratka ne uporabljamo čajev oz. snovi z močnim vonjem
  • da imamo homeopatska zdravila proč od mobitela in mikrovalovnih pečic oz. proč od vseh električnih naprav.

Najpogostejše napake, ki jih delamo, ko (se) zdravimo s homeopatskimi zdravili:

Najpogostejše napake so uporaba zdravil med obroki, nepravilno shranjevanje in istočasna uporaba snovi z močnim vonjem.

Ali lahko jemljemo homeopatska zdravila ob zdravilih, ki jih predpiše zdravnik?

Homeopati različno svetujejo v takšnih primerih. Sama se ne vtikam v zdravila, ki jih predpiše zdravnik, temveč po navadi svetujem homeopatijo za podporo imunskemu sistemu.

Ali je po tem, ko dojenček ozdravi, terapije še treba ponavljati?

Če je otrok zdrav, je pač zdrav. Terapija se svetuje, ko nastopijo težave.

Kaj pravijo o homeopatiji pediatri?

Kakor kdo, nekateri zdravniki svetujejo staršem, da poiščejo še nasvete homeopata, predvsem pri otrocih, ki so pogosto bolni in imajo slab imunski sistem. Večina zdravnikov pa še vedno mačehovsko gleda na uporabo njim nepoznanih zdravil.

Ali lahko s homeopatijo dojenčku škodujemo?

Homeopatsko zdravilo nima stranskih učinkov. Težava pa se lahko pojavi v primeru, ko so starši manj pozorni oz. ne odreagirajo pravi čas v primeru poslabšanja, ko je treba otroka peljati k zdravniku. Sama zelo rada vidim, da otroka pogleda zdravnik in šele potem svetujem homeopatijo za podporo imunskemu sistemu.

Ali na zahodu res zdravijo s homeopatskimi zdravili tudi v bolnišnicah?

V času našega študija homeopatije smo za predavatelje imeli tudi zdravnike, ki so v bolnišnici uporabljali poleg klasičnih zdravil tudi homeopatska zdravila.

Zakaj bi bilo dobro imeti domačo homeopatsko lekarno in kaj bi bilo v njej?

Dobro je imeti domačo homeopatsko lekarno, da imamo doma pri roki zdravila za samozdravljenje. V tujini prodajajo takšne komplete homeopatskih zdravil, ki pa so za različne namene (prehladna obolenja, potovanja, poškodbe porod ..).

Zapisala: Petra Arula


Sledite nam