Hitro in z manj stroški do specialista in zdravja

Dodatno zdravstveno zavarovanje za prihranek časa in denarja ter kako in koliko lahko prihranite z ustreznim zavarovanjem.

Ob zdravstvenih težavah si želimo čim prej do zdravnika. Trije Slovenci potrjujejo, da je to tudi mogoče, ne da bi za to segli pregloboko v žep.

»Novembra lani sem že sprejela dejstvo, da je letošnja zima zame izgubljena ter bom morala proste trenutke preživeti doma in mirovati. K sreči ni bilo čisto tako,« nam svoje počutje le nekaj dni po koncu zdravljenja kolena opisuje 54-letna Darja Mohorič iz Medvod.

Zavarovanje Specialisti+ ji je omogočilo, da je namesto nekaj mesecev na specialistično obravnavo čakala le nekaj dni, pri tem pa ni imela dodatnih stroškov.

Hitro do zdravnika in zdravja

51-letna Suzana Kramberger iz Križevcev se je za sklenitev Celovite zdravstvene obravnave, ki obsega tudi zavarovanje Specialisti+, odločila pred tremi leti. Kmalu zatem so se začele zdravstvene težave.

Zaradi oteženega dihanja skozi nos je leta 2015 obiskala zdravnika, ki ji je povedal, da bo za rešitev težave potreben poseg – mukotomija oziroma zmanjšanje otečene sluznice spodnjih nosnih školjk in septoplastika oziroma operacija nosne pregrade v splošni anesteziji. A čakalna doba za tovrsten poseg je bila v tistem času tudi do leto dni.

Suzana Kramberger

Po krajšem premisleku se je Krambergerjeva spomnila, da si je pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici pred časom uredila zavarovanje Specialisti+.

»Po klicu na Zdravstveno točko Triglav, Zdravstvene zavarovalnice sem hitro imela rešitev. Prijazno osebje mi je svetovalo pri izbiri specialista in se dogovorilo za termin,« še dodaja.

Krambergerjeva je bila v nekaj dneh že na pregledu pri specialistu, kmalu zatem pa je opravila tudi predlagani poseg.

Brez dodatnih stroškov

Podobno izkušnjo z zavarovanjem Specialisti+ je doživela tudi Darja Mohorič:

»Jeseni 2016 so se nenadoma pojavile bolečine pri hoji po stopnicah, ki se jim je pridružila še oteklina na notranji strani kolena. Osebni zdravnik me je novembra 2016 napotil k ortopedu. A na prvi pregled bi morala čakati vsaj štiri mesece, na terapijo pa še dodatna dva.«

Po klicu na Zdravstveno točko je Darja v le petih dneh imela termin za slikanje in magnetno resonanco.

Specialist jo je nato napotil tudi na terapije z globinskimi udarnimi valovi, ki jih je v prvi polovici februarja 2017 tudi v celoti opravila.

»Pri vsem skupaj sem se izognila približno 700 evrom dodatnih stroškov, ki bi me doleteli kot samoplačnico,« še dodaja.

Preberite celoten članek in preverite, kako se je stroškom v višini 1.500 evrov izognil 47-letni Stanislav Galun iz Radomelj.

Ponovno pri močeh

Danes, ko so naši sogovorniki spet zdravi, njihovo življenje vnovič poteka normalno.

»Svojo izkušnjo danes z veseljem delim z drugimi, pri tem pa rada izpostavim, da zaradi pregledov in terapij v službi nisem bila odsotna niti en dan. Vse termine so prilagodili mojim željam in urniku,«

zaključi Darja Mohorič, ki je spet na snežnih strminah, kjer uživa brez skrbi in brez bolečin v kolenu.

Želite več informacij o višini zavarovalne premije in sklenitvi zavarovanj Specialisti+? Naročite svetovalca tukaj.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,403
19.03.2024 ob 12:22
296,659
18.03.2024 ob 19:10
112,964
19.03.2024 ob 12:02
Preberi več

Več novic

New Report

Close