fbpx

Hitreje do zdravnika ali specialista in to kar z domačega kavča

Aktualno, Zdravje

Dostop do zdravnika in specialista je tudi v najboljših časih pogosto zahteven in dolgotrajen proces. Sedaj, ko pa do zdravnika lahko dostopamo pogosto šele po nekaj dnevih in opravljenem testiranju na novi koronavirus, marsikdo obupa, še preden se loti tega procesa. Za vse, ki želijo do zdravnika dostopati hitro in enostavno, so poskrbeli pri zavarovalnici Generali s svojo novo storitvijo Halo Doktor.

Obisk zdravnika je za marsikoga vedno predstavljal izjemno nadležen opravek. Marsikdo zdravnika ne potrebuje le takrat, ko gre nekaj hudo narobe. In nikomur ni do tega, da bi za vsak obisk zdravnika vzel prost dan, v primeru, da je potreben obisk pri enem ali več specialistih, pa lahko pokoristimo vse dni dopusta samo za obiske zdravnikov. Kdo pa si še želi kaj takega?

V trenutni situaciji pa je obisk zdravnikov prava kalvarija. Le predstavljajte si mladega starša, ki dela od doma in hkrati skrbi za šolanje dveh otrok. Partner dela v zdravstvu ali pa drugi panogi, kjer dela kljub epidemiji ne morejo opravljati od doma. Mlad starš na svoji koži opazi neznane lišaje ali pa nenavadno znamenje. Naj simptome ignorira? Kaj pa če se lahko razvijejo v kaj nevarnega? Večina ljudi v taki situaciji bi raje tvegalo svoje zdravje, kot da bi tvegali celodnevno čakanje pri zdravniku. A kaj če bi se temu lahko izognili?

Kaj omogoča storitev Halo Doktor?

Storitev Halo Doktor zavarovalnica Generali svojim zavarovancem omogoča v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco. Zavarovanje Specialist z asistenco zavarovancem omogoča hitrejši dostop do specialistov v samoplačniških ambulantah, ki jih pokrije zavarovalnica. S tem zavarovanjem lahko do specialista pridete že v 10ih dneh.

Nova storitev v okviru zavarovanja Specialist z asistenco, Halo Doktor, pa zavarovancem omogoča video posvet z zdravnikom splošne ali družinske medicine. Z zdravnikom se lahko dogovorite za kateri koli termin, ki vam ustreza, tudi med vikendi, prazniki ali zvečer. Do zdravnika lahko tako hitro pridete tudi, če se poškodujete v tujini. Z zdravnikom ste lahko v kontaktu več časa, kar bo zdravniku omogočilo, da spremlja vaše zdravstveno stanje ter okrevanje.

Za razliko od drugih zavarovalnic, ki prav tako omogočajo video posvete z zdravnikom, vam lahko zdravniki prek storitve Halo Doktor izdajo tudi beli, samoplačniški recept za zdravila Po potrebi pa dobite tudi napotnico za pregled pri Halo Doktor specialistih v samoplačniških ambulantah v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco.

Kako poteka posvet prek storitve Halo Doktor?

Zdravniki imajo več možnosti, kako naj pridejo do vseh podatkov, ki jih potrebujejo za diagnozo. Prva med njimi je seveda pogovor. Poleg tega lahko pacienti v aplikacijo, ki pogovor z zdravnikom omogoča, dodajo datoteke z izvidi specialistov, laboratorijev in preiskav. Klic z zdravnikom traja od 15-30 minut, ker pa niste omejeni na en klic, lahko zdravnik spremlja vaše okrevanje.

Po mnenju zdravnikov je posvet prek klica ravno tako uporaben pri postavljanju diagnoze kot pogovor v živo. Na zdravniku je, da postavlja prava vprašanja, ki mu bodo pomagala pri postavljanju diagnoze, na pacientu pa, da na vsa vprašanja točno in izčrpno odgovori. Prek videoklica pa lahko vidijo tudi sliko poškodbe ali sprememb, zaradi katerih jih pacienti kličejo in lahko opravijo tudi vizualni pregled. Zdravnik in pacient nato skupaj načrtujeta nadaljnjo diagnostiko, potek zdravljenja in spremljajo njegovo uspešnost, če je to potrebno.

Celodnevni obiski pri zdravniku naj postanejo preteklost, prav tako pa tudi dolge čakalne vrste za specialiste v javnem zdravstvu. S storitvijo Halo Doktor v okvirju zavarovanja Specialisti z asistenco, boste lahko hitro, kadarkoli in kjerkoli prišli do zdravnika. Poleg tega vam bo ta lahko izdal beli recept za zdravila, če boste potrebovali specialista, pa napotnico do enega od specialistov v Generalijevih samoplačniških ambulantah, ki jih krije zavarovanje Specialisti z asistenco.

Poskrbite, da se vaše male težave ne spremenijo v velike. Zgodnje odkrivanje in zdravljenje zdravstvenih težav vam bo v prihodnosti olajšalo marsikatero skrb in zaplete. Priskrbite si zavarovanje Specialisti z asistenco in v njegovem okviru še storitev Halo Doktor, ter poskrbite za dolgo in zdravo življenje sebe in svoje družine.


Sledite nam