fbpx

Hiperbarična terapija

Človeško telo, Zdravje in bolezni

Mnogi se poslužujejo terapije zaradi stresa, regeneracije, nabiranja novih moči ter dvig imunskega sistema in premagovanje utrujenosti.

Kisik, ki ga dihate med terapijo se raztaplja v plazmi in oksiginira (nasiči s kisikom) vaše telo.

Metoda je naravna, varna in preverjena. Primernost terapije je zelo široka. Naj na kratko povem, kako hiperbarična kisikova terapija vpliva na telo oziroma kaj so glavne značilnosti hiperbaričnega kisika – HBO (Hyperbaric Oxygen).

zakaj-v-komoro-41. HBO deluje vazokonstriktorno, kar pomeni, da zmanjšuje edem oziroma otekline.

2. HBO pospešuje neovaskularizacijo. Zaradi povišanega kisika se fibroblasti delijo in tvorijo več kologena in novih kapilar.

3. HBO krepi moč in aktivnost belih krvnih telesc (levkocitev), ojača imunski sistem.

4. HBO uničuje anaerobne bakterije in učinkuje v boju proti mnogim infekcijam in je bakteriostatična za anaerobe ter zaustavlja proizvodnjo eksotoksinov.

5. HBO pospešeno zdravi tkivo, ki se najpočasneje celi, to je tkivo, ki ima najmanj dotoka krvi, na primer »belo tkivo«. Kite, ligamenti, miniskus v sklepih, spinalni diski, kosti in celo možganska vlakna imajo pomanjkanje kapilar in pri vseh je zdravljenje hitrejše s pomočjo HBOT.

6. HBO obnavlja poškodovane celice živčnega sistema, nevtralizira toksične stranske produkte celic in povrne aktivnost poškodovanim nevronom.

Torej HBOT – hiperbarična terapija se lahko uporablja zgolj preventivno ali pa za pomoč v zgoraj naštetih primerih.

Mnogi se poslužujejo terapije zaradi stresa, regeneracije, nabiranja novih moči ter dvig imunskega sistema in premagovanje utrujenosti.

flexi-lite-hiperbaricna

Foto: www.hbot.eu

Peter Kokalj, hiperbarični inštruktor (ang. Hyperbaric Chamber Operator Instructor)

Vabljeni tudi na forum Hiperbarična terapija, kjer se lahko posvetujete z našim strokovnjakom, avtorjem zgornjega prispevka.


Sledite nam