fbpx

Hindi Zahra in Sílvia Pérez Cruz na Drugi godbi 2015

Dogodki

31. mednarodni festival Druga godba, ki bo potekal od 28. do 30. maja 2015 z velikim zadovoljstvom napoveduje prva koncerta. V Ljubljano in na Drugo …

31. mednarodni festival Druga godba, ki bo potekal od 28. do 30. maja 2015 z velikim zadovoljstvom napoveduje prva koncerta. V Ljubljano in na Drugo godbo se bo po štirih letih vrnila maroška zvezdnica Hindi Zahra. Glasbenica (in igralka), ki jo je svet spoznal po hitu Beautiful Tango in ki je navdušila tudi občinstvo v polni Katedrali Kina Šiške, bo v začetku aprila izdala novi album, ki ga že več let nestrpno pričakujemo.

Hindi Zahra

Sílvia Pérez Cruz je nova velika zvezda na španski glasbeni sceni. Bivša pevka lanskih gostij Druge godbe Las Migas je postala po izidu albuma Granada, ki ga je letos posnela v duetu s samosvojim kitaristom Refreejem, ena najbolj iskanih izvajalk na Iberskem polotoku in tudi že v Franciji. Odlikuje jo izjemen glas in sijajne interpretacije znanih pesmi iz Španije in drugod. Na albumu poje v štirih jezikih.

spanski-zvezdnici

Silvia Perez Cruz

31. Druga godba bo sicer predstavila več tematskih sklopov. Poleg ženskih glasov lahko že zdaj napovemo tudi »Fenomen Glitterbeat« s koncerti nekaterih izvajalcev, ki so izdali albume za to založbo, ki jo vodi Chris Eckman in ki je bila na letošnjem Womexu (World Music Expu) proglašena za založbo leta.

Early Bird festivalske vstopnice po posebni, znižani ceni 25 evrov, so že na voljo na prodajnih mestih Eventima. Early Bird cena bo veljala do 15. januarja 2015 in omogoča vstop na vse festivalske koncerte (do polne zasedenosti prizorišč).

Po izboru uredništva


Sledite nam