fbpx

Helena Okorn, strokovnjakinja na portalu Med.Over.Net

Moderatorji, Prehrana, Zanimivo

Predstavljamo vam novo strokovnjakinjo na portalu Med.Over.Net, Heleno Okorn, magistro farmacije in nutricionistko.

Predstavljamo vam novo strokovnjakinjo na portalu Med.Over.Net, Heleno Okorn, magistro farmacije z mednarodno diplomo iz prehrane Mednarodnega olimpijskega komiteja (IOC Diploma in Sports Nutrition) ter ustanoviteljico prehranske svetovalnice Nutriaktiv. Na portalu bo sodelovala s strokovnimi prispevki vezanimi na spreminjanje prehranjevalnih navad otrok in družin.

O Heleni Okorn, prehransko svetovanje Nutriaktiv

Helena Okorn deluje v okviru prehranske svetovalnice Nutriaktiv. Svetuje posameznikom in skupinam pri spreminjanju njihovih prehranjevalnih navad; s primerno prehrano tako lahko izboljšajo svoje počutje in zdravje. Vodi programe hujšanja, ki so prilagojeni posamezniku in zato uspešni na dolgi rok. Svetuje športnikom, da učinkovito podprejo telesne napore; s tem lahko preprečujejo poškodbe, ohranjajo zdravje in tako optimalno trenirajo.

Ukvarja se s posamezniki in jim pomaga pri izbiri (za njih) primerne hrane ter pri spremembi njihovega načina prehranjevanja. Pri tem upošteva zdravje, potrebe, želje in cilje posameznika.

Predava in vodi delavnice, kjer iz splošnih priporočil sestavi praktične ideje, ki so izvedljive in primerne za posameznika in skupine. Deluje tudi v podjetjih v sklopu promocije zdravja na delovnem mestu.

Njen osebni pristop in metoda dela:

Uvajanje sprememb v prehranjevanju ni preprosto, zato je podpora bistvenega pomena.
Svetujemo posamezniku ali skupinam, izhajamo iz njihovih potreb in želja.
Strokovno, načrtovano samo za vas, praktično in izvedljivo vsak dan.

Njena podpora je strokovna in preverjena; je magistra farmacije in ima mednarodno diplomo iz prehrane, ki jo podeljuje Mednarodni olimpijski komite (IOC Diploma in Sports Nutrition).

Pri svojem delu se povezuje z različnimi zdravstvenimi (Zavodom za varstvo pri delu) in športnimi ustanovami (Olimpijskim komitejem Slovenije, Inštitutom za medicino športa, različnimi športni klubi in zvezami). Sodeluje z združenji kot je Gospodarska zbornica Slovenije ter večjimi podjetji.

Je članica različnih strokovnih združenj: Slovensko farmacevtsko društvo, Slovensko združenje za klinično prehrano, European Society of Clinical Nutrition and Metabolism.

Sodeluje tudi na slovenskih in slovensko-mednarodnih strokovnih srečanjih ter objavlja v laičnih in strokovnih revijah.

“Hrana naj bo vaše zdravilo in zdravilo vaša hrana.”
Hipokrat

Kontakt:

Helena Okorn
[email protected]
+386 (0)59 194 948
+386 (0)41 332 259
www.nutriaktiv.si

Foto: Uroš Zagožen


Sledite nam