fbpx

Hansaplast 1,2,3 routine – spremenimo solze v nasmeh

Človeško telo, Zanimivo, Zdravoteka

Naj gre za majhno ureznino na prstu ali kirurško rano s šivi – rane so del vsakdanjega življenja. Kljub temu težko vemo, ali je bilo naše ravnanje pri oskrbi rane ali pomoči drugim pravilno. Na srečo dobra oskrba ran ni nujno zapletena!

Trije preprosti koraki do varnega in preprostega celjenja ran

Odvisno od vrste, velikosti in mesta rane lahko večino ran povsem preprosto oskrbite kar doma. Dobro oskrbo ran sestavljajo trije koraki:

1. Čiščenje: Prvi pogoj za optimalno celjenje je povsem čista rana. S Hansaplast sprejem za rane očistite umazanijo, bakterije in vidne delce, da preprečite okužbe rane.

2. Zaščita: Drugi korak je zaščita rane pred umazanijo in bakterijami, da omogočite nemoteno celjenje. Rano prekrijte z obližem, sterilno oblogo za rano ali zložencem znamke Hansaplast.

3. Celjenje: V tretjem koraku lahko spodbudite varno in hitro celjenje rane z manj tveganja za nastanek brazgotine. Redno nanašajte Hansaplast mazilo za celjenje ran, dokler se rana popolnoma ne zaceli.

 S temi tremi preprostimi koraki boste pomagali preprečiti okužbo rane, pospešili celjenje in izboljšali videz kože med celjenjem. Tako ste lahko prepričani, da ste ravnali pravilno zase in za svoje najdražje.

Zakaj je pomembno, da rano očistimo?

Kadar ranimo kožo, se poškoduje njena zaščitna bariera in umazanija ter bakterije lahko prodrejo v telo. To lahko povzroči okužbo rane, kar še dodatno poškoduje kožo in upočasni proces celjenja. Če okužbe ne pozdravimo dovolj hitro, se lahko razširi v globlje tkivo in povzroči še resnejša zdravstvena stanja. Prav zato je prvi korak do optimalnega celjenja povsem čista rana.

Kako očistiti rano?

Priporočamo uporabo Hansaplast spreja za rane, ki rane očisti hitro in neboleče. Raztopina je brezbarvna in brez vonja ter učinkovito preprečuje okužbe ran. Izdelek je primeren tudi za otroke in občutljivo kožo.

Ko se krvavitev ustavi, izdelek razpršite na celotno območje rane z razdalje približno 10 cm, da odstranite umazanijo in vidne delce. Nato rano in okoliško kožo nežno osušite. Natančno preberite navodila za uporabo, ki so navedena na embalaži naših izdelkov.

Katere rane je treba očistiti?

Ne podcenjujte majhnih ran! Ne glede na velikost se rane bolje celijo, če jih najprej očistimo umazanije, bakterij in vidnih delcev. Čiščenje je nujno pri mnogih vrstah akutnih ran, kot so ureznine, odrgnine, opekline in odprti žulji. Redno čiščenje je priporočljivo tudi pri oskrbi kroničnih in pooperativnih ran po zdravnikovem navodilu.

Zakaj uporabiti Hansaplast sprej za rane za antiseptično čiščenje ran?

Razkuževanje pomeni uničenje mikroorganizmov na površini neživih stvari. Pojem »razkuževanje« je torej v kontekstu oskrbe ran zavajajoč. Prav zato odsvetujemo uporabo kakršnih koli gospodinjskih razkužil na poškodovani koži, saj ti ne uničijo le bakterij, ampak poškodujejo tudi žive kožne celice.

 Nasprotno pa je Hansaplast sprej za rane namenjen antiseptičnemu čiščenju ran, kar pomeni fizično odstranjevanje umazanije in škodljivih bakterij s poškodovane kože. Formula Hansaplast spreja za rane je posebno prijazna do kože in zaščiti večino živih kožnih celic, ki so nujno potrebne za obnavljanje kože.

Zakaj alkohol ni priporočljiv za rane?

Uporaba alkohola za čiščenje ran je pogosta praksa, ki jo nekateri poznamo že iz otroštva. Toda alkohol ni dobra izbira za oskrbo poškodbe. Alkohol ob nanosu na rano povzroči pekoč občutek, zato je še posebno neprimeren za otroke in občutljivo kožo. Poleg tega alkohol ne uniči le bakterij, ampak tudi žive kožne celice. Strokovnjaki priporočajo uporabo izdelkov, ki ne vsebujejo alkohola, kot je na primer Hansaplast sprej za rane.

Zaščita

Pomembno je, da rano zaščitite pred zunanjimi vplivi, kot so umazanija in bakterije, da omogočite nemoteno celjenje. Rano prekrijte s Hansaplast obližem ali Hansaplast sterilno oblogo za rane, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Obliž ali oblogo za rane vsak dan zamenjajte, razen če vam zdravnik svetuje drugače.

Kako pospešiti celjenje rane?

  • Čiščenje

Prvi pogoj za optimalno celjenje je povsem čista rana. S Hansaplast sprejem za rane očistite umazanijo, bakterije in vidne delce, da preprečite okužbe rane.

  • Zaščita

Drugi korak je zaščita rane pred umazanijo in bakterijami, da omogočite nemoteno celjenje. Rano prekrijte z obližem, sterilno oblogo za rano ali zložencem znamke Hansaplast.

  • Celjenje

Študije so pokazale, da v vlažnih pogojih celice hitreje rastejo, se delijo in se selijo, kar optimizira proces celjenja ran. Vlažno okolje za celjenje rane preprečuje nastanek krast, ki zavirajo nastanek novega tkiva. To pomaga zmanjšati tveganje za nastanek brazgotin in omogoča lepši videz kože po celjenju rane.

Prednosti vlažnega celjenja ran – Ni nastanka kraste, rana se hitreje zaceli, tveganje za nastanek brazgotine je manjše.

Kako Hansaplast mazilo za celjenje ran spodbuja naravno celjenje

Klinično je dokazano, da mazilo za celjenje ran pripomore k dvakrat hitrejšemu celjenju ran. Mazilo spodbuja in pospeši naravno celjenje majhnih površinskih ran, kot so ureznine, odrgnine in praske, ter opeklin prve stopnje in majhnih opeklin druge stopnje. Hansaplast mazilo za celjenje ran se lahko uporablja na odprtih površinskih ranah in poškodovani koži v kateri koli fazi procesa celjenja.

Klinično je dokazano, da vlažno okolje pomaga pospešiti naravni proces celjenja ran. Hansaplast mazilo za celjenje ran ustvari zračen sloj, ki ščiti rano pred zunanjimi vplivi, obenem pa preprečuje, da bi se izsušila. Klinično je dokazano, da to pospeši celjenje ran in zmanjša tveganje za nastanek brazgotin.

Hansaplast mazilo za celjenje ran je zelo prijazno do kože. Blaga formula je dermatološko preizkušena* in je primerna za dojenčke, otroke in občutljivo kožo.

Hansaplast mazilo za celjenje ran ne vsebuje barvil, dišav in sestavin živalskega izvora (vegansko). Mazilo se lahko kombinira s Hansaplast standardnimi obliži, kot so klasični, elastični in univerzalni obliži, obliži za občutljivo kožo in obliži za otroke.


Sledite nam