fbpx

Recept: Grisini z inčuni in peteršiljem

Prehrana, Zanimivo

Grisini so odlični, hrustljavi, polnega okusa, ravno prav slani prigrizki, dodatki pa jim dajo čudovit okus po še.

Grisini so odlični, hrustljavi, polnega okusa, ravno prav slani prigrizki, inčuni in peteršilj (ali drobnjak) pa jim dajo čudovit omamni okus, zaradi katerega bi jih kar jedli in jedli …

Z vami želimo deliti recept za domače grisine (kruhove palčke) z dodatkom slanih sardel (inčunov) in peteršilja. Tako boste navdušeni nad njimi, da ne boste več pomislili, da bi jih kupili, temveč jih delali sami doma.

Recept za približno 50 velikih grisinov:

300 g pol bele pšenične moke

200 g polnozrnate integralne moke

3oo ml tople vode

5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja

20 g svežega kvasa

1 žlička soli

1 šopek peteršilja (lahko drobnjak ali čemaž)

8 slanih sardel (inčunov) v olivnem olju

1 strok česna

ekstra deviško oljčno olje

pšenični zdrob

V obe vrsti moke vmešamo sol. V 150 ml mlačne vode raztopite kvas, v preostalo vodo pa vmešajte peteršilj, 5 žlic olivnega olja, inčune in česen. Nato vse sestavine zmešajte z moko in zamesite v »lepljivo« (elastično) testo. Testo razdelite na 2 dela in vsak del razvaljajte na velikost 30 x 20 cm. Vsak pravokotnik testa premažite z olivnim oljem, nato pa posipajte z zdrobom. Prekrijte z bombažno krpo ali plastično folijo in pustite vzhajati 30 minut.

Pečico segrejte na 190 °C.

Testo razrežete po dolžini na trakove in jih zavijete, kot je prikazano na naslovnici. To naredite tako, da trakove primete na obeh koncih in jih nekajkrat zavijete. Pečete jih približno 15 – 20 minut, dokler ne dobijo nekaj barve in postanejo hrustljavi.

Dober tek!

grisini recept

Slika je simbolična.

Foto: Pinterest


Sledite nam