fbpx

Gremo skupaj tja, kjer so pravljice doma

Dom & prosti čas, Novice, Otroški svet, Zanimivo

Skupno branje je za marsikaterega otroka in starša najlepši del dneva. Kako tudi ne – takrat je čas, da se stisnemo …

V knjigarnah Mladinske knjige vas v oktobru čaka izbor najboljših otroških knjig.

Skupno branje je za marsikaterega otroka in starša najlepši del dneva. Kako tudi ne – takrat je čas, da se stisnemo skupaj in pokukamo v svet pravljic; med prijazne kraljične in pogumne viteze, zlobne zmaje in plahe miške, prebrisane lisice in sladkosnede medvede.

In ker je skupno branje za otroke tudi zelo pomembno – spodbuja namreč domišljijo in ustvarjalnost, ob branju otrok spoznava bistvo življenja, odnose, razmerja … – imajo jeseni v knjigarnah Mladinske knjige glavno besedo prav otroške knjige.

Najboljše otroške knjige v knjigarnah Mladinske knjige

Najboljše slikanice in druge otroške knjige vas pozdravljajo že v izložbah, vabijo, da si jih v knjigarni pobliže ogledate in pozdravite njihove junake: mačka Murija, ki letos praznuje 40. rojstni dan, in Piko Nogavičko, ki jih ima že 70.

70-letnico pa praznuje tudi Ciciban. Njemu v čast je nastala čudovita knjiga Medvedi in medvedki, v kateri so zbrane najboljše in najbolj medvedaste pravljice in pesmice. In v znamenju medvedov bodo tudi medvedje zabave, na katere vas prisrčno vabim (več o tem preberite na http://www.mladinska.com/pravljice).

Banner-430x535-Urnik-medvedjih-zabav

Praznik Čebelice

Posebej lepo vabljeni pa tudi v knjigarno Konzorcij, kjer bo v četrtek, 22. oktobra  – na obletnico rojstva Kristine Brenkove, ob 18. uri zadišalo po pravljicah, pesmicah in ugankah iz nove knjige Svet je kakor ringaraja. Anja Štefan, pesnica, pisateljica in pripovedovalka, nam bo postregla z dobrotami iz svoje pravljične pekarne. Morda bomo katero od pesmic tudi zapeli (več na http://www.mladinska.com/tja-kjer-so-pravljice-doma/praznik-cebelice).

Pravljična priložnost

Ob 70-letnici Mladinske knjige so v knjigarnah Mladinske knjige pripravili posebno pravljično priložnost: knjigo Najlepše pravljice lahko kupite po jubilejni, znižani ceni kar 70 % ceneje.

Prelepa knjiga Najlepše pravljice prinaša 40 zgodb najodličnejših pravljičarjev svetovne in slovenske klasike. Z več kot 300 ilustracijami kar 21 slovenskih umetnikov je tudi edinstvena zakladnica podob.

Jubilejno ceno boste lahko izkoristili ob nakupu otroških knjig nad 20 €.

Banner-Medover-712x342-Tja-kjer-so-pravljice-doma

Stopimo skupaj v svet branja in lepih podob. Pojdimo skupaj tja, kjer so pravljice doma!

Oglasno sporočilo


Sledite nam