fbpx

Gorenjski slavček – nagradna igra

Novice

Znan je izžrebanec nagradne igre.

Gorenjski slavček

Izžrebali smo srečneža, ki bo prejel brezplačno vstopnico za ogled predstave Gorenjski slavček. To je ga. Vlasta Macele.

Čestitamo!

Gorenjski slavček  je komična opera v treh dejanjih Antona Foersterja. Preprostost in razumljivost zgodbe, sporočilnost, dogajanje v domačem okolju, komične situacije, ljudske pesmi, navidezna »zmaga« nad tujcema, ljubka, iskrena glasba – vse to so dejavniki, ki Gorenjskega slavčka (uvrščajo še danes med največkrat izvajane in najbolj priljubljene slovenske opere).

Zgodba slovenske operne klasike pripoveduje o Franju, ki se vrne v domači kraj, kjer ga željno pričakuje prijatelj Lovro, nanj pa čaka tudi njegovo dekle Minka. V idiličnem gorenjskem kraju se ob tem času ustavi zabavljaški Chansonette, ki Minko sliši peti in se v trenutku odloči deklico odpeljati v svet, da bi si izšolala glas in si s petjem služila kruh. Vse to se zgodi v času, ko Minkino družino upniki podijo iz hiše. Čeprav Chansonette ponuja denar vaščani sklenejo, da bodo tujcu preprečili njegove načrte …

Režiser nove postavitve Gorenjskega slavčka je Vito Taufer (1959). Njegove predstave so vselej začinjene z veliko mero odrske magije, saj jih vedno znova podpisuje s polnim režiserskim zamahom in domišljenimi koncepti.

Gorenjski slavček  Gorenjski slavček

Nagradno vprašanje:

  Koliko ponovitev Gorenjskega slavčka bo v mesecu marcu 2013?
  5912

  Ime in priimek

  E-mail

  Naslov

  Poštna številka in kraj

  * vsa polja so obvezna

  Z oddajo obrazca se strinjam s splošnimi pogoji nagradne igre.

  Oglasno sporočilo


  Sledite nam