fbpx

Evropski teden mobilnosti 2014

Dogodki, Zanimivo

Med 16. in 22. septembrom se bodo projektu Evropski teden mobilnosti pridružile številne slovenske občine, ki bodo pripravile vrsto zanimivih aktivnosti in javnih prireditev, nekatere pa bodo tudi trajno …

Med 16. in 22. septembrom se bodo projektu Evropski teden mobilnosti pridružile številne slovenske občine, ki bodo pripravile vrsto zanimivih aktivnosti in javnih prireditev, nekatere pa bodo tudi trajno uvedle ali vsaj preizkusile nove prometne ureditve.

Slogan projekta je “Naše ulice, naše odločitve“. V sklopu tedna mobilnosti bo 22. septembra tudi Dan brez avtomobila, kar pomeni, da bodo prebivalci in obiskovalci sodelujočih občin ta dan v letu doživeli mestna središča brez motornega prometa. Največji poudarek tedna mobilnosti je na opozarjanju na alternativne mobilne rešitve v mestnih središčih. Prebivalci naj bi več uporabljali javni transport, še bolje pa kolo, saj s tem pripomorejo k zdravem načinu življenja.

Kljub temu, da je sporočilo tedna mobilnosti zagotovo na mestu, pa nekateri uporabniki mototrnih vozil nad tem niso povsem zadovoljni, saj se 22. septembra zaprejo nekatere bolj obremenjene ceste, ki povzročijo zastoje na cestah, kjer poteka obvoz. Nekateri celo menijo, da ob pravi organizaciji mestnega prometa avtomobila v večjih mestih avtomobila sploh ne bi potrebovali.

Nagovor komisarja Potočnika ob Evropskem tednu mobilnosti 2014

Vas zanima, kakšen strošek je avtomobil?

Potem obiščite spletno stran: Kalkulator stroškov avtomobila

Vir: www.tedenmobilnosti.si


Sledite nam