fbpx

Etnološka prireditev v Tuhinjski dolini

Dogodki

Turistično društvo Tuhinjska dolina in terme Snovik vas vabita na že tradicionalno IX. Etnološko prireditev, Tuhinjska dolina nekoč in danes PRED HIŠO DOMAČO …

Turistično društvo Tuhinjska dolina in terme Snovik vas vabita na že tradicionalno IX. Etnološko prireditev, Tuhinjska dolina nekoč in danes PRED HIŠO DOMAČO …

Prikazali bodo življenje na kmetiji na delovni dan: jutranja opravila pri živini, jutranji zajtrk, delo čez dan, s poudarkom na pripravi krme za živino, (nakositi za krave, pripeljati iz njive pridelke za prašiče …). Opravila deklet na sobotni dan (pospravljanje in ribanje hiše, pranje perila …).

Nedeljski dan (ljudje gredo k maši, po maši možje posedajo v senci, žene kuhajo kosilo, po kosilu se največkrat zleknejo na odejo na travo v senco. Nedeljsko popoldne in večer. Mladi se zbirajo v hiši ali kar na podu ter ob  plesu in petju preživljajo lepe nedeljske dneve, fant dekle odpelje v vaško gostilno kar na kolesu.

V nadaljevanju bodo prikazali življenje na kmetiji danes (čas sodobne tehnike, telefonov, avtomobilov in drugačnega načina življenja). Večerno druženje pred domačo hišo in petje vaških fantov.

snovik-slika

Program prireditve

Četrtek, 21. 8. 2014
Ob 11. uri bo v Termah Snovik slavnostna počastitev 20. jubileja delovanja Term Snovik, z naslovom Termalna voda – vir življenja in razvoja, s podnaslovom – Pomen Term Snovik za razvoj turizma na Kamniškem.

Petek, 22. 8. 2014
Ob 20. uri bo v Bizjakovih dolinah pred Termami Snovik gledališča predstava GOZDARJEVA HČI. Sodeloval bo orkester harmonikarjev CiS (Cirila Spruka).

Sobota, 23. 8. 2014
Od 11. dalje bo pred Termami Snovik razstavno prodajni sejem s prikazom izdelovanja rokodelskih izdelkov. Ob 18. uri bo osrednja prireditev z naslovom – PRED HIŠO DOMAČO…

Več informacij lahko dobite na www.td-tuhinjskadolina.si.


Sledite nam