fbpx

Estetska preobrazba ji je spremenila življenje

Lepota, Zanimivo, Življenjski slog

Zagotovo ima vsak izmed nas skrite želje. In najlepše je, ko se izpolnijo tudi tebi!

Sodobno izročilo pravi: »Osebno zadovoljstvo je ključ do sreče.«

Da bi osrečili eno nagrajenko smo se na uredništvih Style.Over.Net in Med.Over.Net odločili, da v sodelovanju s Polikliniko IMED srečni nagrajenki podarimo estetsko preobrazbo po želji. 

Srečna nagrajenka Alenka Gačanovič je bila nadvse vesela nagrade, saj si je že dolgo po tihem želela estetske korekcije, strokovnjak Vladimir Borić, dr. med., specialist maksilofacialne kirurgije iz Poliklinike IMED pa je bil zanjo tisti “usodni” moški, ki ji je po mnogih letih skrivanja in neprijetnih zadreg z estetskim posegom uresničil dolgoletno željo.

O izkušnji s korekcijo štrlečih ušes smo se pogovarjali z nagrajenko:

So štrleča ušesa zaznamovala vašo podobo, vas spravljala v zadrego in rušila samozavest? So se vam prijatelji, sošolci zaradi tega posmehovali?

Štrleča ušesa so me začela motiti nekje v osnovni šoli, ko sem opazovala svoje vrstnice, ki so nosile lase, spete v čop in kratke pričeske. Ko sem si hotela tudi sama narediti čop, sem ugotovila, da štrleča ušesa niso primerna za čop. V še večji zadregi sem bila, ko smo imeli plavanje, si namenoma nisem hotela zmočiti lase, da me kdo ne bi videl s štrlečimi ušesi. Ne morem reči, da so se mi prijatelji in sošolci posmehovali, lahko pa rečem, da sem naredila vse, da niso videli mojih štrlečih ušes. Ta kompleks je bil moj, jaz se nisem dobro počutila.

 

Včasih so starši zaradi otrokovih štrlečih ušes bolj zaskrbljeni kot otrok sam, ker jih skrbi, da ga bodo v šoli ustrahovali in da bo otrok zaradi ušes zaskrbljen. Je bilo tudi pri vas tako?

Moja mama nikoli ni kazala zaskrbljenosti zaradi mojih ušes, kvečjemu mi je govorila, da to ni nič takega. Doma sem vedno rada nosila lase za ušesi in mama, ki me je vsak dan gledala, nikoli ni vidno izražala s pogledi ali kretnjami zaskrbljenosti, ali začudenja, zato sem lahko svobodno nosila lase doma tako, kot sem jih tudi hotela nositi.

 

Zakaj ste se odločili za korekcijo ušes?

Ko sem zasledila nagradno igro za estetsko preobrazbo, sem seveda najprej pomislila na korekcijo ušes, saj po drugih lepotnih posegih nimam potreb.

Štrleča ušesa pogosto poskušamo zakriti z lasmi. Ste imeli zaradi tega drugačno pričesko, da ste jih zakrivali? Ali ste po korekciji zamenjali pričesko v tisto, ki ste si jo že dolgo želeli, če ne bi imeli štrlečih ušes? Zdaj večkrat nosite spete lase?

Moji lasje so bili v teh letih dobesedno vajeni ene pričeske, srednjega paža. Tudi frizerka mi vedno pravi, kako so moji lasje vajeni paža, saj če je hotela malo oblikovati prečko, se lasje kar sami postavili nazaj v svojo linijo. Zdaj, po korekciji ušes komaj čakam, da mi lasje malo zrastejo, da jih bom lahko skupaj spela v čop, že zdaj pa jih z veseljem dajem za ušesi. Pa tudi moj čas pred ogledalom se je podaljšal, logično.

 

Kako ste zadovoljni s korekcijo, vam je spremenila življenje?

S korekcijo sem izredno zadovoljna, definitivno mi je spremenila življenje, oziroma mi je dala razlog, da lahko nekaj spremenim. Počutim se bolj samozavestno in lepše.

Kako ste se počutili pred samim postopkom? Nam lahko opišete celoten potek postopka, od prvega prihoda na kliniko do konca postopka in zdravljenja?

Iskreno sem imela pred posegom pomisleke, če bo šlo mogoče kaj narobe, ali pa korekcija ne bo uspešna oziroma takšna, kot sem si zamislila. Ne bom pozabila stavka svoje hčerke Ane, ko je videla, kako sem nestrpna pred bližajočim se posegom, pa mi je hladnokrvno rekla: “Eh, mami, saj slabše sigurno ne more biti!” Ta stavek me je dobesedno odrinil z deske, vem, da ni mislila dobesedno, vendar je izbrala prave besede za motivacijo.

 

Ste zadovoljni z uslugami Poliklinike IMED in celotno obravnavo, ki ste jo bili deležni v kliniki med zdravljenjem?

Z uslugami Poliklinike IMED sem zelo zadovoljna, zelo mi je všeč njihova odprtost, prijaznost, nasmejanost. Ko čakaš v čakalnici, ni čutiti nobene napetosti, tudi ostali pacienti mirno čakajo, se pogovarjajo z osebjem, skratka zelo prijetno in pozitivno vzdušje.

 

Kakšna je vaša izkušnja z zdravnikom dr. Borićem in kako ste zadovoljni s celotnim zdravljenjem?

Dr. Borić je bil prisoten ves čas, od prve konzultacije, do zadnje, tudi ob prevezi in odvzemu šivov. Njegove besede ob prvi konzultaciji: „Ne skrbite, to bomo uredili! so bile korak naprej v mojem življenju. Vesela sem, da sem ga spoznala, je zelo čutna in skrbna oseba, ki s svojo prisotnostjo in besedami dodatno pomiri in zaščiti pacienta ob dvomih. Hvala, gospod dr. Borić!

 

Ali bi svojim prijateljem priporočili obisk Poliklinike IMED?

Svojim prijateljem ne bi samo priporočila obiska Poliklinike IMED, ampak bi jim priporočila, da tudi opravijo poseg, saj bodo zagotovo zadovoljni!

 


Sledite nam