fbpx

Edinstveno znanstveno odkritje za rast las

Novice

Izpadanje las je pogosta problematika moških in žensk vseh starosti. Znanost je odkrila vir rasti novih las z raziskovanjem delovanja matičnih celic.

Izpadanje las je pogosta problematika moških in žensk vseh starosti. Znanost je odkrila vir rasti novih las z raziskovanjem delovanja matičnih celic.

Izpadanje las – težava številnih moških in žensk

Strokovnjaki poznajo več kot 30 različnih vrst plešavosti, ki jo imenujemo tudi alopecija. Najpogostejša je tako imenovana moška plešavost, ki prizadene do 50 % moških do 50. leta starosti. Strokovnjaki navajajo, da je normalno, da nam dnevno izpade od 50 do 100 las, odstopanja pa že lahko pomenijo bolezensko stanje.

Rasni cikel las

neogenic-3Da bi razumeli izpadanje las, moramo poznati značilen življenjski cikel las, ki ima 3 faze:

  • rast (anagena faza),
  • stabilizacija (katagena faza) in
  • izpadanje (telogena faza).

Med dvema cikloma je korenina lasu v fazi »mirovanja«. Daljše je to obdobje, več lasnih mešičkov prehaja v latentno fazo in ostanejo prazni. Število las na glavi se vidno zmanjša in lasje izgubijo svojo bujnost.

Ponovna rast las z matičnimi celicami*

Matična celica je edina vrsta celic, ki ima edinstveno moč obnavljanja vse življenje.
Matične celice neposredno vplivajo na prebuditev spečih lasnih mešičkov, da tvorijo nov las. L’Orealovi raziskovalci so odkrili, kako pospešiti to »prebuditev« in razvili molekulo, ki lahko izboljša učinkovito delovanje matičnih celic, ki so odgovorne za rast novih las.

Dercos Neogenic: 1.700 novih las v 90 dneh**

Dercos Neogenic je edinstven tretma s prvo patentirano molekulo Stemoxydin, ki pospešuje delovanje matičnih celic, ki so vir rasti novih las. Raziskave so pokazale, da v zgolj 90 dneh zraste 1.700 novih las**.

Neogenic program zvestobe

Vichy vsem, ki si želijo doseči ponovno rast las, nudi poseben Neogenic program zvestobe, v okviru katerega nudi odgovore na vprašanja, posreduje izkušnje uporabnikov, informira o problematiki izpadanja las in motivira k vztrajanju tekom celotnega tretmaja. Dodatna motivacija je zbiranje točk zvestobe – vsi, ki zaključijo celovit tretma, za nagrado prejmejo Vichy darilo.

neogenic-2

*Aktivira lasne mešičke v latentni fazi.
**Klinično testiranje v primerjavi s placebom na 101 osebi – povprečna vrednost na lasišču z alopecijo.

Oglasno sporočilo


Sledite nam