fbpx

Edinstven vrt zdravilnih rastlin v hotelu Delfin

Novice

V mesecu januarju 2015 so se pričela dela za izgradnjo vrta zdravilnih rastlin v hotelu Delfin v Izoli. Vrt bo sestavljen iz več sklopov in sicer iz cvetočega travnika (primeren za boso hojo po travi) …

V mesecu januarju 2015 so se pričela dela za izgradnjo vrta zdravilnih rastlin v hotelu Delfin v Izoli. Vrt bo sestavljen iz več sklopov in sicer iz cvetočega travnika (primeren za boso hojo po travi), iz vrta zdravilnih rastlin, zelišča Krasa in Istre ter iz osrednjega dela vrta, ki ga predstavlja Kneippov vrt (rastline, ki jih je pri delu uporabljal Sebastjan Kneipp). Skozi vrt bo urejena krožna pot, ob kateri bodo tudi korita za hladne oblive rok in nog.  Obiskovalci se bodo tu lahko sprehajali, posedeli na klopcah, razgibavali pod strokovnim vodstvom ter ne nazadnje uživali v vonjavah številnih rastlin. Vrt bo dobil končno podobo v prihodnjem letu.

vrt-rastlin

Mnoge od teh rastlin, ki jih bomo našli v vrtu, imajo zelo lepe vonjave, druge navdušujejo s svojimi barvami cvetov, tretje so zanimive z barvo listov, nekatere se bleščijo v soncu, druge so vse dlakave. Tudi na otip je vsaka drugačna. Sprehajati se med temi rastlinami pomeni sprehajati se med tem kar je tisočletja človeku služilo za lajšanje bolezni in drugih težav. Rastline so še dandanes lahko izvor za zdravila, čeprav se danes večina učinkovin pridobljenih iz rastlin že umetno sintetizira. A kljub temu je bilo najprej potrebno njihove učinke spoznati in prepoznati. Le-to pa so omogočile rastline. Še danes so različne rastline vir raziskovanj farmacevtske industrije, ki potem kasneje poizkuša s sintetično pridelavo le teh.

vrt-v-delu

Oglasno sporočilo


Sledite nam