Edinstven ljubljanski poletni Hostel pri Janezu

anonimni uporabnik, 18. julij 2014
Ostalo

Hostel pri Janezu, ki skozi šolsko leto predstavlja dom za učence s posebnimi potrebami iz Centra Janeza Levca, je svoja vrata odprl 7. julija 2014 in bo deloval vse do 17. avgusta 2014.

Hostel pri Janezu, ki skozi šolsko leto predstavlja dom za učence s posebnimi potrebami iz Centra Janeza Levca, je svoja vrata odprl 7. julija 2014 in bo deloval vse do 17. avgusta 2014. Nahaja se v samem centru mesta, le 10 minut hoje do glavnih ljubljanskih znamenitosti.

Posebnost Hostla pri Janezu je, da v njem svoje počitniško delo opravljajo mladostniki s posebnimi potrebami. Poleg prijetnega bivanja in zadovoljstva gostov, je namen hostla tudi socialno vključevanje mladih s posebnimi potrebami. Ob spoznavanju Ljubljane boste lahko spoznali tudi Nika, Čazima, Simona in ostale mladostnike, ki vam bodo z nasmehom polepšali dan.

sobeLetos so se odločili, da bodo od 7. julija do 17. avgusta odprli vrata za vse obiskovalce Ljubljane, ki potrebujejo namestitev ter prijazno okolje. Dom so spremenili v hostel, ki so ga poimenovali »Hostel pri Janezu«. Namreč, mogočna stavba v centru Ljubljane na Karlovški cesti 18, ki že 100 let nudi dom učencem in dijakom s posebnimi potrebami, konec junija začne samevati, saj se začnejo počitnice. Učenci in mladostniki se vrnejo v matične družine, prostori so prazni, prav tako ni več vrveža na igrišču in pod drevesi v parku. Zato so letošnje poletje dogajanje poživili s hostlom, ki nudi ugodno prenočišče obiskovalcem Ljubljane in počitniško delo našim učencem.

Ekipo Hostla pri Janezu sestavljajo Nik, Andreja in Čazim pod mentorstvom vodje doma, Irene Nose. Vključenost otrok s posebnimi potrebami v delovanje hostla je posebnost na Slovenskem, verjetno tudi v evropskem merilu. V Centru Janeza Levca se z raznolikimi aktivnostmi zavzemajo za aktivno vključevanje oseb s posebnimi potrebami v širšo družbo, saj to zanje pomeni socialno integracijo, prihaja do trenutkov inkluzije, kar je izjemnega pomena za socialni razvoj in osebnostno rast teh otrok.

Hostel pri Janezu leži v Centru Ljubljane pod ljubljanskim Gradom. Večina glavnih turističnih zanimivost je od Hostla oddaljena le dobrih 10 minut hoje: glavna tržnica, ljubljanski grad, katedrala, mestna hiša, Tromostovje, Prešernov trg in Kongresni trg. Kljub centralni lokaciji je Hostel odmaknjen od mestnega vrveža, kar našim gostom omogoča uživanje v senci dreves na našem vrtu ali sproščanje na športnih površinah pred Hostlom. Poslikani zidovi ter mavrične slike, ki so jih ustvarili otroci in mladostniki iz Centra Janeza Levca, pa pričarajo toplino in domačnost prostorov.

Vabi ste vsi, da se prepustite njihovim rokam in to poletje obiščete Hostel pri Janezu. Več informacij najdete na spletni strani hostla: www.hostelprijanezu.si/sl/.

Vir: www.hostelprijanezu.si/

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,669
29.03.2024 ob 11:50
112,967
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close