fbpx

Edina zaščita pred spolno prenosljivimi boleznimi!

Novice

Znanstveniki so potrdili edino učinkovito zaščito, ki lahko ubrani tako pred spolno prenosljivimi boleznimi kot tudi pred prezgodnjim starševstvom.

Prvi december ne obeležuje le najpomembnejšega dne v svetu spolnosti, temveč tudi dan, ko na plan pridejo najbolj žgečkljive in zanimive podrobnosti v zvezi z intimnim življenjem svetovne populacije. Ta dan bi lahko imenovali tudi dan razkritij, saj takrat mnoge zdravstvene revije objavijo raziskave in študije, povezane s spolnimi navadami ljudi po vsem svetu in tudi v Sloveniji ni nič drugače. Tokrat tudi mi prihajamo na dan z nekaj sočnimi podrobnostmi iz sveta naše intime ter v nadaljevanju predstavljamo edino učinkovito zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi (SPB/SPO).

Česa se moramo bati?

HPV, hepatitis A, B in C, gonoreja, klamidija, sifilis, kandidoza, trihomoniaza, HIV. Tudi vi poznate imena najpogostejših spolno presnosljivih bolezni? V primeru, da uporabljate kondome se vam jih ni potrebno bati, saj se jih lahko s tem preprostim dejanjem ubranite in zraven še brezskrbno uživate. Zakaj bi se po predajanju strastem držali za glavo, negotovi, če vas utegne v roku petih minut ali petih let začeti srbeti mednožje, se vam pojavljati gnojne bule ali pa celo tresavica, nenehni oblivi vročine in padec imunskega sistema ter posledično tudi za vedno negativno zaznamovana spolnost, ko pa lahko s pomočjo kondoma ob vseh teh stvareh le zamahnete z roko?

Kaj o natikanju kondoma pravijo raziskave?

Kondom ne omogoča le brezskrbnega predajanja spolni aktivnosti, temveč je namenjen tudi nepopisnemu užitku, s katerim lahko celo oralni seks dobi popolnoma nov priokus. Poleg dlje časa obstoječih standardnih kondomov, je na trgu zadnje čase namreč moč najti tudi spermicidne, rebraste, tanjše, debelejše, večje, svetleče ter damske kondome in celo takšne z okusom. Čeprav so slednji lahko še kako slastni in močno popestrijo oralne spolne igrice pa je raziskava spolnega vedenja NATSAL, ki so jo izvedli v Veliki Britaniji, pokazala, da se kar 65% žensk in 70% moških redno poslužuje oralnega seksa, vendar pa jih pri tem mnogo pozabi na kondom, misleč, da bosta felacija ali kunilingus zaradi njegove uporabe kaj slabša.

fotka_kondomanija

Zaščita za vsak okus

Omenjeno mišljenje ne bi moglo biti bolj zmotno, saj lahko kondomi z aromami ne le izboljšajo okus spolnega uda, temveč nas tudi nagradijo z varnostjo, ki izvira iz dejstva, da je kondom še vedno edino kontracepcijsko sredstvo, ki učinkovito ščiti pred spolno prenosljivimi boleznimi in okužbami. Ker se tega zavedajo tudi pri enem izmed največjih ponudnikov kondomov v Sloveniji, spletni trgovini Kondomanija.si, v podjetju veliko svojega časa vložijo v ozaveščanje kupcev v povezavi s problematiko SPB in SPO ter opozarjanje na nevarnosti, ki nam pretijo ob neuporabi ustreznega kontracepcijskega sredstva. V skladu s tem mišljenjem sodelujejo z mnogimi neprofitnimi organizacijami ter tako skupaj promovirajo zdravo spolnost, vsi tisti, ki pa bi v varni spolnosti radi uživali pa jim je nerodno, da bi se s svojimi vprašanji javno izpostavili, si lahko o vseh negotovostih preberejo v rubriki Poučni članki na njihovi spletni strani, kjer bodo popolnoma anonimno izvedeli vse, kar jih zanima.

Z roko v roki in s kondomom v žepu

O tem, kako zelo kakovostna zaščita so kondomi priča tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), ki je izdala priročnik z napotki in pojasnili glede tega, kako zelo je v boju s SPB/SPO pomembna souporaba kondoma in lubrikanta. Slednji je namreč bistven za ohranjanje primerne vlažnosti nožnice ter anusa in posledično tudi izjemno prijeten seks pri katerem se vam ne bo nikoli potrebno bati morebitne raztrganine ali poškodbe kondomovega materiala, vendar pozor! Morebiti kondom in lubrikant res hodita z roko v roki, toda slednje še ne pomeni, da ju lahko kombinirate kar vse povprek, zato si pred uporabo vedno preberite navodila o kompatibilnosti enega in drugega, pri tem pa ne pozabite, da je varna spolnost vedno najslajša. Sploh če ima okus po čokoladi!

Oglasno sporočilo


Sledite nam