fbpx

Drugi Bike festival v Portorožu

Dogodki

V soboto, 27. septembra 2014, bo v Portorožu v organizaciji Športnega društva Slovenc potekal že drugi Bike festival. Društvo je tudi organizator že tradicionalnega novoletnega dogodka v Portorožu …

V soboto, 27. septembra 2014, bo v Portorožu v organizaciji Športnega društva Slovenc potekal že drugi Bike festival. Društvo je tudi organizator že tradicionalnega novoletnega dogodka v Portorožu ‒ novoletnega skoka v morje, ki 1. januarja privabi množice obiskovalcev.

Hkrati društvo organizira tudi druge zanimive športne dogodke po Sloveniji. Že drugi kolesarski dogodek v Portorožu bo gostil kolesarje na dveh kolesarskih maratonih. Množična rekreativna kolesarska prireditev, ki se bo pričela ob 10. uri, je namenjena vsem generacijam, tako mladim, starejšim kot družinam. Udeleženci bodo tako lahko izbirali med krajšim kolesarskim maratonom za rekreativce in tiste bolj pripravljene (60 km) in daljšim kolesarskim maratonom za resne rekreativce in vrhunske kolesarje (92 km). Start in cilj Bike festivala Portorož bosta v centru Portoroža, na ploščadi pod hoteli Lifeclass.

bike-festival-2014

Prijava oz. plačilo startnine bo mogoče tudi na dan prireditve, in sicer do eno uro pred startom, pred restavracijo Meduza, tj. nasproti hotela Riviera v Portorožu. Trasa bo udeležence vodila od Portoroža prek mejnega prehoda v sosednjo Hrvaško in nazaj v Portorož, zato obvezno imejte s seboj veljavni osebni dokument! Zemljevidi s trasami so na voljo na spletni strani: www.fatburn.si. Kolesarske trase potekajo zgolj po asfaltnih cestah, nekaj je vzponov, teren je srednje zahteven. Bike festival je praznik vseh, ki kolesarijo za zabavo. Je priložnost za vse ljubitelje rekreativnega kolesarjenja, da uživajo v prostem kolesarjenju. Razgibane trase, prijetno vzdušje in vrhunska klima, ki jo nudita tako slovenska kot hrvaška primorska pokrajina, zagotavljajo vrhunsko kombinacijo, ki je ne gre zamuditi.

Kolesarski dogodek pa ne bo imel zgolj športnega, temveč tudi humanitarni pridih. En evro od startnine bomo oddvojili za dobrodelne namene. Med udeleženci bodo izžrebali bogate nagrade pokroviteljev, glavna nagrada bo gorsko kolo. Na cilju pa bodo udeleženci maratonov prejeli tudi spominsko medaljo, diplomo in bon za hrano. Pričakujejo okrog 200 kolesarjev z vseh koncev Slovenije, pa tudi iz tujine. Dogodek bo zagotovo izredno zanimiv tudi za obiskovalce, ki bodo živahno spodbujali kolesarje.

Vabljeni, da se udeležite dogodka!

Prijave na dogodek je možna na spletni strani: www.fatburn.si/event-registration/?ee=18


Sledite nam