fbpx

dr. Anja Kopač: ”Beseda vsakega mojega kolega je bila mnogo več vredna”

Zanimivo

Državna sekretarka in nekdanja ministrica za delo, družino, socialne zadeve, dr. Anja Kopač, o politični vlogi, ki je zasenčila vse ostale.

”Sem doktor znanosti na tem področju in moj doktorat je bil iz reforme socialne države. Ampak, ko sem bila v vlogi ministrice, v različnih studiih z mojimi kolegi s fakultete, je bila beseda vsakega mojega kolega, ne glede na moje znanje – ko sem postala politik, nisem tega kar pozabila – mnogo več vredna in čisto drugačna teža ji je bila dana. To je kot, da bi imel glas in ga nihče ne sliši. Vsak poklic, ki ga delaš, je časten in v vsakem poklicu nekdo dela dobro, nekdo dela srednje, nekdo zanič. Politika je pa danes tako degradirana, da je vse zanič. Največ frustracij je iz tu izhajalo.”

”Nikoli mi ni bil pomemben naziv in kako me naslavljajo. Pa vseeno, vsi so bili vedno docenti, doktorji in tako dalje, mene pa nihče ni naslovil. To je, ko ti ta vloga zasenči vse ostale vloge, ki si jih v življenju delal, ki so ti dale integriteto in strokovnost, da lahko o neki stvari govoriš. Ko si politik, ti je to odvzeto. Ko nekaj veš in govoriš in nihče tvoji besedi ne dodeli enakega pomena, ker si minister.”

”Ta vloga te tako determinira. Lahko si druge stvari počel mnogo dlje v življenju, pa je ta vloga tako vseobsegajoča, kot, da pred tem ne bi nič naredil. Da nimaš nobenih kompetenc.”


Sledite nam