fbpx

Donacija dveh CTG aparatov ljubljanski porodnišnici

Novice, Zanimivo

S pomočjo Vzajemne je ljubljanska porodnišnica bogatejša za dva CTG aparata, ki omogočata spremljanje stanja ob porodu.

S pomočjo Vzajemne so v ljubljanski porodnišnici (KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana) dobili dva nova CTG aparata za spremljanje stanja ploda in nosečnice med porodom.

Ljubljanska porodnišnica je 2. junija v uporabo prejela dva sodobna CTG aparata, ki sta ju slovesno predala doc. dr. Nataša Tul Mandić v imenu Ultrazvočnega društva in predsednik uprave Vzajemne Aleš Mikeln. Ob stiski porodnišnice, ki zaradi okvar nujno potrebuje nove aparate za spremljanje stanja ploda ob nosečnosti in porodu, so se v Vzajemni zdravstveni zavarovalnici odločili priskočiti na pomoč in skupaj s svojimi zavarovanci prispevali sredstva za nakup teh prepotrebnih naprav.

photo 4

Aleš Mikeln, predsednik uprave Vzajemne in doc. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., predsednica Ultrazvočnega društva

V ljubljanski porodnišnici, kjer zdravijo najbolj ogrožene in bolne nosečnice in novorojenčke iz vse Slovenije, se rodi kar 6500 otrok na leto. Neprecenljiva sta pomoč in predanost babic, zdravnikov in porodničarjev, ki nosečnicam stojijo ob strani v najpomembnejših trenutkih njihove nosečnosti in kasneje pri porodu. Znanje zdravstvenega osebja je ključnega pomena, a žal to ni dovolj predvsem v primerih, ko ne gre vse gladko. Takrat potrebujejo pomoč sodobnih medicinskih naprav, za katere pogosto zmanjka javnih sredstev.

S CTG aparati med porodom spremljajo stanje ploda in nosečnice. V Vzajemni so se odločili, da bodo skupaj s svojimi zavarovanci prispevali sredstva v višini 23 tisoč evrov za nakup dveh novih naprav.

»Neizmerno smo veseli, da bomo lahko s tem prispevali k varnemu porodu in zdravju novorojenčkov, ki so naše največje bogastvo. S takšno pomočjo vsi zavarovanci pomagamo drug drugemu do kakovostne zdravstvene oskrbe, ko jo potrebujemo,«

je poudaril predsednik uprave Vzajemne, Aleš Mikeln.

Donacije se je osebje porodnišnice zelo razveselilo in ob tej priložnosti je njihovo predstojnica doc. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., dejala:

»Zelo smo veseli vsake podpore, ki nam jo namenijo sodržavljani, saj potem vsi zaposleni čutimo, da je naše delo priznano in sprejeto v družbi. Še dodatno smo pa veseli, če je moralna podpora dodatno okrepljena s finančnimi sredstvi, saj nam ni lahko, ko trčimo ob problem pomanjkanja sredstev za opremo, ki jo nujno potrebujemo. Zato še enkrat zahvala Vzajemni in Ultrazvočnemu društvu za ta dva aparata, ki bdita pri čudežu narave.«

Prof. dr. Sergej Hojker, dr. med., strokovni direktor UKC Ljubljana pa se je zahvalil z naslednjimi besedami:

»UKC Ljubljana kot najpomembnejša zdravstvena ustanova z visoko usposobljenim in motiviranim kadrom je vse prevečkrat v teh težkih časih odvisna od velikodušnosti in dobrosrčnosti posameznikov in podjetij pri posodabljanju opreme in vsaka donacija, pa tudi današnja podpira uresničevanje prizadevanj in razvoja naše institucije. Res smo veseli, da imamo donatorje, ki se zavedajo težav in izzivov, s katerimi se spoprijemamo tako mi, kot vse zdravstvo v Sloveniji.«

Na dobrodelnem dogodku smo si lahko ogledali tudi razstavo čudovitih fotografij novorojenčkov priznane fotografinje Petre Nuzdorfer, ki je v svoj objektiv ujela že nešteto nepozabnih trenutkov bodočih mamic in njihovih sončkov.

Letošnja donacija Vzajemne ljubljanski porodnišnici pa ni prva, že lani so v akciji »Klik za srčkov utrip« prispevali sredstva za nakup novega inkubatorja, ki je namenjen novorojenčkom, ki ob prezgodnjem rojstvu ali iz drugih razlogov potrebujejo posebno nego in oskrbo. V Vzajemni si na različne načine prizadevajo, da so njihovi zavarovanci deležni najboljše možne zdravstvene oskrbe, za kar bodo skrbeli tudi v bodoče.

Vir: Univerzitetni klinični Center


Sledite nam