“Dokler ne vzljubiš sebe, ti nič v življenju ne bo šlo”

Uredništvo, 09. februar 2016.

Zdaj imam slabo vest ob popolnoma vsem, kar zaužijem. Še pitje vode postane problem, saj sem potem nekoliko težja …

Zadnje čase resnično ne jem nič.

Čedalje pogosteje se mi dogaja, da po prenažiranju hrane ne uspem izbruhati, in tega me postaja tako strah, da raje stradam. Pri zajtrku pojem jajčni beljak, rumenjak zavržem. Pomarančo odnesem v sobo, njen sok ožamem v lijak in pojem, kar od nje ostane. Zdaj imam slabo vest ob popolnoma vsem, kar zaužijem. Še pitje vode postane problem, saj me moti, da sem celo po tem nekoliko težja. Po drugi strani pa to s pridom izkoristim zjutraj, ko me tehtajo.

Za nameček zadnje čase bruham kri. V ustih imam stalno kovinski okus po krvi, grlo pa me tako peče, kot bi imela kronično angino. Vsakič, ko dlje časa sedim in potem vstanem, se mi tako zavrti v glavi, da se komaj obdržim na nogah, česar mi žal ne uspe vedno uspešno skriti.

(Odlomek iz knjige)

Anja Baš:

“Knjigo sem napisala za vse, ki stopajo po podobni poti. Vem, kako razširjene so te bolezni, saj dnevno dobivam na svoj mail izpovedi tistih, ki svoje bitke še bijejo. Knjiga pa  ni namenjena le kot pomoč in opora tistim z motnjami hranjenja, temveč tudi vsem, ki se počutijo izgubljene ali nesrečne. Verjamem, da je takih zgodb, kot je moja, ogromno. Včasih nas ravno branje tuje zgodbe spomni, da je vse, kar potrebujemo za srečo, že v nas.”

anja bas

Anja Baš je glasbenica (pevka in avtorica glasbe) z Jesenic. V letu 2015 je izdala svoj prvi avtorski album “Punca iz tvoje ulice”, začela koncertirati s svojo skupino in decembra izdala avtobiografsko knjigo “Lačna življenja”. Anja je tista punca, ki se je verjetno spomnite iz prve sezone Bitke Talentov leta 2004. Le malo ljudi je vedelo, da je takrat bila še eno, veliko hujšo bitko – z bulimijo. Ta je vsega skupaj trajala skoraj 10 let.

“Lačna življenja” je zgodba o tem, kako lahko naša največja osebna bolečina postane največja inspiracija. Vsak od nas v življenju doživi vsaj eno hudo osebnostno preizkušnjo. Zame je bila to bulimija. Prisilila me je, da na tehtnico postavim svojo željo po petju in na drugi strani vdanost obsesivnemu hujšanju. Ko mi je nizka teža vzela vso moč in optimizem, sem vedela, da je čas za spremembo.”

-Dokler ne vzljubiš sebe, ti NIČ v življenju ne bo šlo.-

Knjigo lahko naročite na spletni strani tukaj.

Vabljeni tudi k ogledu Anjinega Facebook profila.

[ggcte url=”https://med.over.net/forum5/list.php?43″] Več o motnjah hranjenja na forumu[/ggcte].

Brezplačna objava

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,350
12.05.2021. u 13:12
1
26.04.2021. u 15:59
0
13.05.2021. u 11:15
Preberi več