fbpx

Dobrodelni božični koncert

Novice

Vabljeni k obisku Božičnega koncerta, preko katerega lahko pomagate dijakom Gimnazije Kranj ter otrokom iz socialno šibkejših družin.

Dobrodelni koncert

Lions klub Brnik v sodelovanju z Občino Cerklje na Gorenjskem in Gimnazijo Kranj v soboto, 8. decembra 2012, ob 20. uri v koncertni dvorani OŠ Davorin Jenko v Cerkljah na Gorenjskem organizira

Dobrodelni božični koncert

Namen:

Lions Klub Brnik

  • Zagotoviti šolsko malico dijakom iz socialno šibkejših družin Gimnazije Kranj
  • Zagotoviti cepljenje otrok iz socialno šibkejših družin proti klopnemu meningoencefalitisu (KME)

Finančna kriza je močno posegla tudi v družine. Zaradi zmanjšanih družinskih prihodkov, še bolj pa zlasti spremembe sistema subvencioniranja prehrane, so se nekateri dijaki morali odpovedati šolski prehrani. Za številne družine je cepljenje proti KME postalo nedostopno.

Pridobljena sredstva s prodajo kart Božičnega koncerta Gimnazije Kranj bodo v celoti namenjena subvencioniranju šolske prehrane dijakov iz socialno šibkejših družin, ostala donirana sredstva pa cepljenju otrok iz socialno šibkejših družin proti KME.

Zdrava prehrana

V času odraščanja je zdrava prehrana eden od pomembnih dejavnikov zdravega življenjskega sloga. Ključen del zdrave prehrane topla šolska malica. Naša odgovornost v časih, ko se zmanjšujejo sredstva za zagotavljanje zdravih obrokov v vzgojno-izobraževalnih zavodih je, da stopimo bodočim generacijam naproti. S tem bomo pomembno vplivali na njihov psihofizični razvoj, prehranjevalne navade ter njihovo dolgoročno zdravje.

Klopni meningoencefalitis

KME je resna bolezen, ki jo prenaša okužen klop. Prizadene možgane. Bolezen lahko pusti resne posledice, lahko pa tudi smrt. Resnost bolezni se kaže tudi s tem, da je večina bolnikov sprejetih v bolnišnico. Slovenija sodi v endemična področja, kjer je veliko tveganje za okužbo. Najbolj ogroženo območje za KME je Gorenjska, saj je obolevnost 2,4-krat večja kot drugje v državi. Največje stopnje obolevnosti na Gorenjskem so v širši okolici Škofje Loke, Kranja in Tržiča. Najbolj učinkovit ukrep je pravočasno cepljenje proti KME. Žal je v Sloveniji cepljenje za splošno populacijo samoplačniško.

Lions klub Brnik je v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo Kranj v letih 2010 in 2011 doniral brezplačno osnovno cepljenje s tremi dozami cepiva 201 otrokom v osnovnih šolah Cerklje in Gorenja vas Poljane. V letu 2012 pa je doniral brezplačno cepljenje z dvema dozama cepiva kar 850 otrokom v OŠ Žiri, Železniki, Gorenja vas, Škofja Loka in Kranj. Nabor otrok, ki je bil deležen brezplačnega cepljenja (iz socialno šibkejših družin oz. številčnejših družin), so opravili strokovni delavci šol.

Spored dobrodelnega božičnega koncerta 8. 12. 2012:

1.del

Benjamin Britten: There is no rose

Balulalow

Max Reger / Gašper Jereb: Maria Wiegenlied

Pavle Merku: Nana ščeričica

Lojze Lebič: Zima

Ambrož Čopi: Šče wtyčace so snuwale

Stephen Hatfield: Las Amarillas

Eric Whitacre Seal Lullaby

Diana Novak: Venček evropskih božičnih pesmi

2.del

Mac Huff: Sister Act

Audrey Snyder: Wonderful World

Christina Aguilera: Beautiful

Mojmir Sepe: Poletna noč

John Kander: Cell Block Tango

Mojmir Sepe: Mlade oči

Kurt Carr: Psalm 68

Galt Mac Dermot, prir. Greg Gilpin: Hair

Vstopnice so po 15 €. Lahko pa jih kupite preko Eventima (na Petrolu, preko spleta,…).

http://www.eventim.si/si/vstopnice/veliki-dobrodelni-koncert-gimnazije-kranj-cerklje-na-gorenjskem-sportna-dvorana-293627/event.html#

Brezplačna objava


Sledite nam