fbpx

Dobrodelna akcija za ženske v varnih hišah

Obvestila

Vsaka druga ženska je od dopolnjenega 15. leta starosti doživela eno od oblik nasilja: najpogostejše je psihično (49,3 %), skoraj četrtina (23 %) žensk se sooča s fizičnim nasiljem ….

Modni klub Stilago širi dobrodelnost z akcijo »Lepota je v nas«, namenjeno ženskam v varnih hišah. Na današnjem dogodku je varnim hišam predal donacijo v vrednosti 600 evrov, zanje pa bo v začetku junija organiziral tudi čisto poseben dan za izboljšanje samopodobe in jim podaril 30 kompletnih stylingov. Stilago bo za ženske v varnih hišah organiziral posebno izkušnjo stilske preobrazbe z željo, da se odmaknejo od vsakdanjih skrbi in se počutijo samozavestne, lepe in edinstvene – kakršne tudi v resnici so. Ambasadorka akcije je evrovizijka in priznana slovenska pevka, Alenka Godec.

Vsaka druga ženska je od dopolnjenega 15. leta starosti doživela eno od oblik nasilja: najpogostejše je psihično (49,3 %), skoraj četrtina (23 %) žensk se sooča s fizičnim nasiljem, 34 % pa doživlja premoženjsko in spolno nasilje ali omejevanje gibanja. Zaskrbljujoč je podatek, da četrtina žensk nasilje trpi več kot 20 let, zato je ključna javna izpostavitev problematike, informiranje javnosti ter podpora organizacijam, ki si prizadevajo za pomoč ženskam in otrokom.

stilago-dobrodelnost

Modni klub Stilago želi z akcijo »Lepota je v nas«spodbuditi javnost k zavedanju, da je prava lepota tista, ki izvira iz sodelovanja pri doseganju družbeno odgovornega cilja in pripravljenost, da nekaj lepega naredimo za nekoga drugega. V ta namen bo 30 ženskam iz varnih hiš podaril stylinge iz svoje spletne trgovine, zanje pa je na današnjem dogodku izvedel tudi donacijo v vrednosti 600 evrov, ki jih je Stilago doniral v imenu novinarjev, ki so podprli dogodek, ter celotne Stilago ekipe. Na ta način Stilago podpira ozaveščanje o problematiki nasilja nad ženskami, saj so prav mediji tisti, ki lahko k temu največ pripomorejo.

Poleg tega bo Stilago ženskam v varnih hišah podaril nepozabno izkušnjo – posebej zanje bo v začetku junija organiziral dan z namenom izboljšanja samopodobe. Priznani modni oblikovalec, Matevž Faganel, jim bo dobrodelno pomagal izbrati pravi styling, Stilago pa bo poskrbel tudi za vizažiranje, friziranje in profesionalno fotografiranje, da bo ta dan lahko vsem udeleženkam ostal v trajnem spominu. Modni klub Stilago bo ženskam v varnih hišah podaril 30 kompletnih stylingov iz svoje spletne trgovine. Dogajanje bo zaprto za javnost, saj se varne hiše nahajajo na tajnih lokacijah in moramo spoštovati anonimnost udeleženk.

Ambasadorka akcije »Lepota je v nas«, Alenka Godec: »Problematika žensk in njihovih otrok, ki jih življenje postavi v tako težke situacije, se me vedno znova dotakne. Najpomembnejši korak stran od nasilja so že naredile s prihodom v varne hiše, vendar pa je sedaj potrebno zaceliti rane. Ponosna sem, da sem lahko ambasadorka tega projekta, saj je namen celotne Stilago ekipe res pozitiven. Ne moremo rešiti težav žensk, vendar jim lahko pomagamo z drobnimi pozornostmi, ki delajo velike razlike. Vsaka ženska je rada lepa in se dobro počuti v svoji koži.«

Akcija podpore ženskam v varnih hišah je prva v nizu dobrodelnih dejavnosti pod imenom »Lepota je v nas«, v okviru katere se je Stilago povezal z dvema varnima hišama iz območja Ljubljane: Društvo SOS telefon za ženske in otroke ter Društvo za nenasilno komunikacijo, ki sta od leta 1997 nudili zatočišče že več kot 1.280 ženskam in otrokom.

Špela Veselič, predstavnica Društva SOS telefon: »Večinoma se ne zavedamo, kako pogosto je nasilje nad ženskami v Sloveniji. Vsaka četrta ženska je doživela fizično nasilje od svojega 15. leta starosti dalje, v društvu SOS pa prejmemo letno več kot 4.000 klicev oseb, ki doživljajo nasilje, potrebujejo informacije ali želijo pomagati. Zato smo zelo veseli, da se je Stilago v svoji akciji spomnil na nas. Podpora podjetij nevladnim organizacijam ne pomeni le podpore storitvam za žrtve nasilja, ampak javnosti obenem sporoča, kakšne vrednote podjetje goji. To so vrednote nenasilja, enakosti med spoloma, solidarnosti in skrbi za druge. Solidarno in spoštljivo družbo, ki bo postavila meje nasilju, lahko gradimo le skupaj.«

Mirela Čanić, vodja blagovne znamke Stilago za Slovenijo, glavna organizatorka in idejni vodja akcije: »Podpora varnim hišam uteleša vrednote modnega kluba Stilago – tudi v vsakem nasmehu, trudu in skrbi, s katerimi pozdravimo vsako našo stranko. Pokazati želimo, da nam je mar, zato je ta akcija le začetek dolgoročnega sodelovanja z varnimi hišami. Napovem lahko, da se bo nadaljevalo že jeseni, ko nameravamo organizirati okroglo mizo na temo nasilja nad ženskami in samopodobe, podobne aktivnosti pa razširiti na dobrodelne organizacije po vsej Sloveniji.«

Projekt so podprli tudi VIVO catering, ki bo poskrbel za kulinarično razvajanje žensk iz varnih hiš, Matevž Faganel z dobrodelnim stilskim svetovanjem in Catrice Cosmetics, ki bo udeleženkam podaril paketke s kozmetičnimi izdelki. Akcija »Lepota je v nas« je odličen primer, kako znamo podjetja tudi v današnjem času prepoznati skupne cilje in sodelovati, ko gre za pravi namen. Stilago si bo tudi v prihodnje prizadeval poiskati partnerje, ki bodo lahko pripomogli k izboljšanju življenja pomoči potrebnim.

Oglejte si tudi video:   http://www.modna-zvezda.si/PRESS-Stilago/Material_za_montazo.mpg

Oglasno sporočilo


Sledite nam