fbpx

Dobrodelna akcija Pošte Slovenije in Zveze prijateljev mladine

Dogodki

Zveza prijateljev mladine Slovenije in Pošta Slovenije s 1. julijem letos začenjata skupno akcijo pod imenom »Poštar Pavli polni šolske torbe« …

Zveza prijateljev mladine Slovenije in Pošta Slovenije sta s 1. julijem letos pričeli skupno akcijo pod imenom »Poštar Pavli polni šolske torbe«, v kateri bosta zbirali denar za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke ter materialne prispevke v obliki zvezkov, torbic, barvic in drugih potrebščin. Tudi letos bo Pošta Slovenije Zvezi prijateljev mladine Slovenije za te namene prispevala 10.000 EUR v obliki finančne pomoči, donirala pa bo tudi šolske potrebščine.

Poleg finančne pomoči dobrodelna akcija tako kot lansko leto vključuje tudi materialno pomoč Pošte Slovenije in splošne javnosti, ki bo lahko šolske potrebščine kupila na poštah ter jih prispevala za otroke iz socialno ogroženih družin. Pošta Slovenije bo dodatno zagotovila tudi izdelke iz šolskega programa, ki so v prodaji na poštah (zvezke z motivom Poštarja Pavlija, barvice, ravnila, voščenke, vrečke za copate oziroma športno opremo). K akciji se je priključil tudi donator šolskega programa, podjetje Kopija-nova iz Maribora, ki bo za otroke iz socialno ogroženih družin prispevalo zvezke.

akcija-posta-slovenije

Poleg dobrodelne akcije »Poštar Pavli polni šolske torbe« je Pošta Slovenije v letošnjem letu med drugim podarila sredstva tudi Centru za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan za pomoč pri ureditvi posebne sobe za umirjanje učencev s spektro avtistično motnjo, Veleposlaništvu Republike Slovenije na Dunaju za pomoč pri izvedbi slovesnega sprejema ob postavitvi spominskega obeležja Hermanu Potočniku Noordungu, Društvu za pomoč bolnikom z (ne)ozdravljivimi boleznimi ‘Diagnosys’ za pomoč bolnikom pri zdravljenju različnih bolezenskih stanj, Sibahe – Slovenski banki hrane za pomoč pri nakupu hrane in drugih življenjskih pripomočkov, Slovenskemu društvu Hospic – Območnemu odboru Maribor za pomoč pri delovanju društva, ki nudi pomoč umirajočim in njihovim družinskim članom, Rdečemu križu Slovenije – Območnemu združenju Ljubljana za pomoč pri izvajanju nevrofizioterapij, Gasilski zvezi Maribor za pomoč pri izvajanju pomoči prizadetim v poplavah na območju Kraljeva, Združenju slovenska izseljenska Matica za pomoč pri izvedbi poletnih letovanj za otroke ter Konjeniški zvezi Slovenije za pomoč pri izvedbi projekta – 300 otrok na konja.

Zbiranje šolskih potrebščin se bo zaključilo 14. avgusta letos in predalo otrokom iz socialno ogroženih družin, ki jih bo predlagalo posamezno društvo ali Zveza prijateljev mladine Slovenije. Akcija zbiranja finančnih sredstev pa bo sicer potekala do 9. oktobra letos, z zaključnim dogodkom na ta dan, ko v Pošti Slovenije praznujejo Svetovni dan pošte in v tednu otroka, prvi in drugi teden v oktobru, ko poteka več aktivnosti za otroke.

Sredstva se lahko v času od 1. 7. do 9. 10. 2014 nakažejo na:

TRR: SI56 6100 0000 3512 232, odprt pri Delavski hranilnici, d. d.
Sklic: SI00 1508-2014
Koda namena: CHAR
Akcija: Poštar Pavli polni šolske torbe

ali pošlje SMS sporočilo na 1919 s ključno besedo ZPMS (prispevek 1 EUR) ali ZPMS5 (prispevek 5 EUR).

Vir: www.posta.si/novica/29483/Dobrodelna-akcija-Poste-Slovenije-in-Zveze-prijateljev-mladine-Slovenije?nodeid=493&page=1


Sledite nam