fbpx

Dobro razpoloženje čez zimo po naravni poti

Novice, Zanimivo, Zdravoteka

Da med prazniki ne boste brez energije, zagona in radosti je smiselno pravočasno poseči po blagih zdravilih z narave.

Božič je pred vrati – naglica in stres se v današnjem času že vnaprej zasidrata v podzavest in nas oropata moči in veselja do življenja. Vedno več ljudi ravno v tem času trpi zaradi slabega razpoloženja in potrtosti, strahove in osamljenost še posebej težko prenašajo, napačna romantična pričakovanja pa se ne izpolnijo. Posledice tega so pogosto pomanjkanje energije, zagona in radosti. Ob takem času je že smiselno pravočasno poseči po blagih zdravilih z narave.

Pomoč iz naravne lekarne

Kot preizkušena rastlinska izbira lahko šentjanževka pomaga pri poslabšanju življenjske kakovosti zaradi potrtosti. Šentjanževka je poznana že približno 2000 let in sodi s tem k najstarejšim zdravilnim rastlinam. Učinkovitost visokih odmerkov šentjanževke je bila za blago do zmerno močno depresijo dokazana z znanstvenimi študijami. Šentjanževka je najbolje raziskana in najpomembnejša rastlina za uporabo pri depresivnih motnjah. Njene delujoče spojine se takoj presnovijo v možganih. Dve spojini sta najbolj odgovorni za antidepresivni učinek rastline: hipericin in hiperforin. Ti spojini izboljšata medsebojno delovanje živčnih celic in živčnih prenašalcev v možganih, pospešujeta sintezo “hormonov razpoloženja”, kot sta serotonin in dopamin ter prispevata k vzpostavitvi hormonskega ravnotežja. To se odraža v dvigu čustvenega razpoloženja. S tem šentjanževka dragoceno prispeva k večjemu veselju do življenja in duševno dobremu počutju – še posebno v zimskih mesecih in v času Božiča.

apomedica-sentjanzevka1

Kakovost šentjanževke

Zelo pomembno je, da se jemlje v ustreznih odmerkih skozi daljše časovno obdobje le kakovosten izvleček šentjanževke. Kot pri ostalih antidepresivnih zdravilih je tudi tu potrebno nekaj potrpljenja. Do popolnega učinka pride šele po nekaj tednih jemanja, ko se v telesu vzpostavi zadostna koncentracija snovi. Zato je treba kljub izzvenenju zdravstvenih težav zdravljenje izvajati vsaj šest tednov. Daljša terapija z visokimi odmerki šentjanževke ne povzroča težav, saj ni tveganja za pojav odvisnosti. V primeru jemanja drugih antidepresivov se je treba pred uporabo šentjanževke posvetovati z zdravnikom.

Šentjanževka Apomedica trde kapsuleSončna energija za vašo dušo

apomedica-johanniskraut_30stk_slo_rgbNaravne sestavine zdravila Šentjanževka Apomedica trde kapsule povzročijo, da naše melanholične misli zbledijo. Sproščenost, nova energija in veselje do življenja se razvijejo na naraven način.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravila Šentjanževka Apomedica se ne sme jemati, če bolnik uporablja zdravila, navedena v priloženem navodilu, vključno s peroralnimi kontraceptivi!

Ustvarite sami voljo do življenja – dodatni nasveti za jesensko-zimske otožnosti:

  • Ven na svež zrak! Gibajte se 30 do 60 minut dnevno zunaj na dnevni svetlobi, to namreč spodbuja izločanje serotonina. Kdor se redno giba, deluje od zunaj bolj zadovoljno in uravnoteženo.
  • Moč krvnega obtoka! Tuširanje z menjavanjem mrzle in tople vode ter hladni tuši izboljšajo krvni obtok, prekrvavljenost in okrepijo imunski sistem. Posledica: človek se počuti bolj živahnega in aktivnega.
  • Organiziran potek dneva! Če je vaš bioritem pozimi zaradi pomanjkanja svetlobe porušen, je treba še posebej paziti na organiziran potek dneva. Časovno trajanje budnosti in spanja mora biti ustrezno urejeno.
  • Vmesni kratki odmori! Prijetne urice s skodelico vročega čaja, kakšna masaža ali obisk savne –uživajte na vso moč z lepimi stvarmi v zimskem času.

 


Sledite nam