fbpx

Dobra volja je pol zdravja

Gibanje, Novice, Zanimivo, Življenjski slog

Najboljši zapis na temo Širimo dobro voljo skupaj!, ki bo izbran s strani komisije, bo nagrajen z vikend oddihom …

Termalna voda, ki izvira v najbolj severovzhodnem delu naše dežele, kjer se raztezajo Lendavske gorice in številna najdišča energetskih točk, že 50 let prinaša veselje, dobro voljo in zdravje obiskovalcem term od blizu in daleč. Zanimive in zabavne anekdote gostov gredo z roko v roki s pozitivno energijo, ki jo gostje Term Lendava črpajo na vsakem koraku. Majhne terme svoje ime gradijo na edinstveni parafinski termalni vodi, bioenergiji in dobri volji. Gostje se radi vračajo med gostoljubne in dobrovoljne ljudi, kjer je vse pod eno streho, kjer kuharji kuhajo kot doma.

Lendava je svetovna prestolnica bograča in tukaj kuhajo najboljšega, se radi pohvalijo. Nekaj zanimivih anekdot gostov, ki pritrjujejo staro slovensko modrost – dobra volja je pol zdravja – smo zbrali v nadaljevanju.

Prvi termalni bazen v Lendavi praznuje abrahama

Kot se začne večina »zgodb« o začetkih zdravilišč v Pomurju, so tudi na lendavskem območju iskali nafto. Iz vrtine je 1965. leta na plano namesto nje privrela vroča voda. Bila je značilne smaragdno zelene barve in je s seboj iz globin prinesla fosilne ostane v obliki parafina. To je voda, ki kožo odene v žamet in svilo, razbremeni, sklepe in lajša starostne težave, zdravi bolezni ščitnice in kože, in ki v sebi nosi močno energijo zemlje. Številni zdravstveni programi in storitve, ki so jih razvili v Termah Lendava, izkoriščajo blagodejne učinke lendavske termalne vode. Ni naključje, da ta edinstvena voda izvira v Termah Lendava, kjer so zdravilne energije zemlje še posebej močno prisotne in se na svojevrsten način prepletajo z blagodejnimi močmi vode. Lendavskih okoliš je poznan tudi po številnih energijskih točkah in enega od parkov pa so uredili tudi v neposredni bližini zunanjih termalnih bazenov. Pozitivno energijsko polje vsake izmed šestih točk energijskega parka pomaga pri različnih tegobah.

Leta 1965 so v Petišovcih pri vrtanju vrtine na nafto naleteli na termalno vodo. Poleti leta 1966 so v bazenu za izplakovanje vrtine uredili prvi termalni bazen velikosti 6 krat 9 metrov.

Leta 1965 so v Petišovcih pri vrtanju vrtine na nafto naleteli na termalno vodo. Poleti leta 1966 so v bazenu za izplakovanje vrtine uredili prvi termalni bazen velikosti 6 krat 9 metrov.

ANEKDOTE GOSTOV

Anekdota 1

Gospod Golija je bil kar 30 let naš zvesti gost. Zaljubil se je v prekmursko pokrajino, ljudi in bogato zgodovino, o čemer pričajo tudi njegove slike. Ena izmed zabavnih anekdot, zabavnih dogodivščin v družbi našega gosta ni primanjkovalo, se je pripetila v restavraciji hotela. Mize so oštevilčene s številkami sobe in nekoč sem mu na kartico, kjer je napisana številka sobe, nekaj narisala. Odziva ni bilo, zato tega pri naslednjem obisku nisem ponovila. Kot običajno sem opravljala svoje delo na recepciji hotela in kar naenkrat se pojavi gospod Golja s »prazno« kartico v rokah in glasnim vzklikom »Protestiram!« in dodal »Dokler ne bom imel risbe na kartici ne bom jedel!« Od takrat sem mu vedno dan pred prihodom »popestrila« kartico, četudi se ne morem ponašati s talentom za risanje. (po pričevanju Gabi Bešlin receptorke iz hotela Lipa)

Anekdota 2

V recepciji hotela Lipa božično drevo že vrsto let krasijo čipke, ki jih je v času bivanja pri njih nakvačkala pokojna gospa Gizela. Gospa Šumenjak je bila upokojena učiteljica slovenščine, ki je že pred upokojitvijo vrsto let obiskovala Terme Lendava, tukaj je preživela cele zime. Leta kasneje pa se je odločila, da bo stara leta namesto v domu za ostarele preživela v hotelu, kjer je bivala polnih 7 let. Imela je celo svoj okrasni vrtiček na balkonu svoje sobe. »Bila je pozorna do zaposlenih in ostalih gostov in neko leto se je odločila, da vsem gostom hotela za novo leto podari kvačkan prtiček. Več tisoč jih je nakvačkala,« pove receptorka Gabi Bešlin. Še danes, po mnogih letih, postavijo v hotelu drevo, na katerem so čipke njihove drage gostje.

Anekdota 3:

Nekaj let po otvoritvi Hotela Lipa je lendavsko občino obiskala pomembna državna politična delegacija. Ker se je druženje z lokalnimi politiki zavleklo, se je del delegacije odločil, da bodo prespali v hotelu. Ko so prišli do receptorja, je vesten receptor zahteval dokumente. Eden od lokalnih spremljevalcev je razburjeno vprašal, če ve, kdo je ta gospod. Receptor mu je odgovoril, da po predpisih vsi gostje morajo predložiti osebni dokument. Izkazalo, da je bil ta gospod predsednik republike.

Sledite nam