fbpx

Dobra energija za telo in srce

Zanimivo, Zdravje

Za ugodne krepčilne učinke pri izčrpanosti, bolezni ali večjih obremenitvah, je potrebno dnevno zaužiti vsaj 60 mg…

Kava ali koencim Q10?

Kavni napitek kratkotrajno poveča budnost in dvigne občutek energije, saj kofein deluje na živčni sistem stimulativno. Je prijeten kulinaričen užitek, vendar poživitev traja le kratek čas.

Ste kdaj pomislili na Q10 kot endogeni vir energije?

Koencim Q10 deluje na celični ravni in je snov, ki je naravno prisotna v vseh naših celicah. Telo oskrbuje z energijo in ga kot antioksidant varuje pred oksidativnimi poškodbami.Koencim-10-embalaža-60kom-web

Dobimo dovolj koencima Q10 v prehrani?

Koencim Q10 v nekoliko večjih količinah (nekaj miligramov) najdemo v mesu in ribah, v precej manjših pa v zelenjavi in mlečnih izdelkih. S hrano ga zaužijemo med 3 in 5 mg. Če upoštevamo naravno upadanje koencima Q10 v telesu in dejstvo, da naravnega upada ne moremo nadoknaditi s hrano, dodajanje koencima Q10 bistveno pripomore k večji zalogi notranje energije v celicah, še posebno v srcu, pljučih in v ledvicah. Koencim Q10 najbolje izrabimo, če ga uživamo v manjših količinah skupaj s hrano. Za ugodne krepčilne učinke pri izčrpanosti, bolezni ali večjih obremenitvah, je potrebno dnevno zaužiti vsaj 60 mg koencima Q10. Lahko ga uživamo tudi za zaščito pred poapnenjem žil ali za trajno krepitev oslabelega srca.

FKO0516-08


Sledite nam