fbpx

Do hitre preobrazbe telesa – Liposukcija

Človeško telo, Lepota, Novice, Zanimivo, Zdravje

Vam ne uspe se znebiti maščobnih oblog na določenih delih telesa? Rešitev je liposukcija v Polikliniki Ribnjak.

Redno vadite, se zdravo prehranjujete pa vam vseeno ne uspe izgubiti maščobnih oblog na določenih delih telesa?

“Liposukcija predstavlja v 21. stoletju 23 odstotkov vseh plastičnih operacij po vsem svetu.” (Vir: Mednarodno združenje estetske plastične kirurgije)

Liposukcija je eden izmed najbolj priljubljenih estetskih postopkov, ki vam pomaga pri reševanju težav z maščobnimi oblogami, ki se jih ne morete rešiti. Namenjena je odstranjevanju lokalnih maščobnih žepkov in je idealna za ljudi, ki kljub zdravi prehrani in redni vadbi, ne morejo doseči vitkejše postave.

Prednosti liposukcije:

  • sorazmerna razporeditev in zatezanje,
  • odstranjuje neželeno maščobo iz delov telesa za proporcionalno postavo;
  • zdravljenje lokalizirane maščobnih oblog na trebuhu, zadnjici, bokih, stegnih, gležnjih, prsnem košu, rokah, hrbtu in vratu,
  • kombinira se lahko z drugimi postopki oblikovanja telesa, z namenom doseči preobrazbo telesa.

POSEBNA UGODNOST v FEBRUARJU:

Liposukcija:   14.000 hrk,   ZDAJ 9.000 hrk  (cca. 1.215 eur)

Kako poteka postopek in kaj lahko pričakujete

Liposukcija se izvaja v lokalni ali splošni anesteziji. Čas kirurškega posega je odvisen od obsega liposukcije. Postopek je hiter in neboleč. Označijo se območja, ki jih je treba obdelati, nato pa se skozi kanilo (tanka sesalna cev) z rahlim premikanjem naprej in nazaj razbija in sesa odvečna maščoba. Po končanem postopku se območje obravnavanega dela zavije v kompresijska oblačila.

Čas zdravljenja

Večina bolnikov lahko odide domov še isti dan po postopku. Takoj po posegu je treba štiri tedne nositi poseben steznik, možen je občutek nelagodja, lahko se pojavijo modrice na obravnavanih predelih. V primeru, da je območje, kjer se je izvajala liposukcija večje, pacient lahko jemlje zdravila proti bolečinam. Po postopku je pomemben nekajdnevni počitek za nemoteno nadaljevanje z običajnimi dnevnimi aktivnostmi. Več tednov se je treba izogniti intenzivni telesni dejavnosti.

Pričakovani rezultati

Končni rezultat ne bo opazen takoj, počakati bo treba nekaj dni, da oteklina uplahne. Odvisno pa je tudi od posameznika, od tega, kako hitro se telo odziva, pa tudi od velikosti obravnavanega področja. Dolgoročni rezultat je odvisen tudi od posameznika, saj se lahko za vedno poslovite od neželenih maščobnih oblog, če po liposukciji pazite tudi pri prehrani in telesni dejavnosti.

Pomembno je vedeti

Pred postopkom liposukcije je pomembno, da ima bolnik dobro splošno zdravje in realna pričakovanja. Pravi kandidat za liposukcijo je posameznik, ki želi zmanjšati specifična področja telesa in ima dobro elastičnost kože. Za ugotovitev ustreznosti kandidata za postopek liposukcije je potrebna odkritost v vsakem oziru na zdravje. Posvetovanja vključujejo fizični pregled ter podroben pogovor o vaši zgodovini bolezni in kozmetičnih ciljih. Vse navedene informacije bodo v pomoč strokovni ekipi za določitev najboljših možnosti, ki so vam na voljo.

POSEBNA UGODNOST v FEBRUARJU:

Liposukcija:   14.000 hrk,   ZDAJ 9.000 hrk  (cca. 1.215 eur)

Zagotavljanje kakovosti

Strokovna skupina estetskih kirurgov Poliklinike Ribnjak je svoj ugled zgradila na zelo visoki ravni skrbi za svoje paciente, ki jim nudi najnaprednejše in najbolj zanesljive tretmaje liposukcije na trgu.


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?