fbpx

Disleksija ni ovira za odlično znanje angleščine

Dom & prosti čas, Zanimivo, Življenjski slog

Marsikateri otrok, pa tudi odrasli ima težave z učenjem tujega jezika zaradi rahle ali močne motnje branja oziroma tako imenovane disleksije.

Tem posameznikom pa je skupna velika vrlina in sicer da so načeloma odlični poslušalci, saj razvijejo veščino aktivnega poslušanja celo bolje kot odlični bralci.

Disleksija je včasih tudi posledica psihosomatike in se razvije skozi pritiske, ki jih otrok vrši sam nad sabo in zato je branje še slabše. Velikokrat pomaga že samo sproščeno vzdušje in bodo takšni otroci ali odrasli brali hitreje.

V Holističnem centru Karnion imajo prav iz tega razloga veliko kandidatov, ki se srečujejo s težavami ob učenju tujega jezika prav zaradi zgoraj opisanega. Tudi današnja generacija srednjih let ali starejši ugotavljajo, da imajo morda prav disleksijo, pa v času njihovega šolanja to npr. še ni bila diagnoza. Naučijo jih najprej sproščenosti, saj poučujejo v sproščenem stanju naših možganov- alfa stanju, nato pa na individualnem pogovoru, v sproščenem vzdušju znanje že aktivirajo. Jezik je namreč pogovor, ljudje uporabljamo prvenstveno jezik, da se sporazumevamo, pogovarjamo. Najbolj naravni proces učenja je torej, da najprej poslušamo, nato govorimo, šele nato beremo in pišemo. Točno tako smo se učili tudi našega maternega jezika.

Na ta način, torej s sproščenostjo se bo še tako huda oblika disleksije izboljšala, saj človek tako dobi zaupanje vase. Z učenjem podatkov na pamet, kar jezik zagotovo je, pa bomo še dodatno okrepili svoje spominske kapacitete.

Kako je napredek pri sinu doživljala gospa Martina Krašna

»Spoštovani,

zahvaljujem se Vam za pomoč sinu Daniju pri razvoju govora. Dani ima lažjo duševno motnjo, zato ni mogel povedati celega stavka v slovenščini brez, da se ga je predhodno navadil za spraševanje. Opažamo, odkar je Dani obiskoval Karnion, se mu je poleg angleščine razvijal še slovenski govor. V šoli je za eno oceno napredoval pri angleščini. Doma pove letos prvič svoje stavke, svoja občutja, svoje misli. Povedal nam je, da ga v šoli učenci imajo radi, da ga podpirajo. Ker pa je šolska snov v sedmem razredu obsežna in jo je veliko, smo se z Danijem odločili, da razvijamo tista področja, kjer je on močan in uspešen. Rad ima ročne spretnosti.

Dani postaja bolj samostojen, letos se je prvič začel sam učiti šolsko snov v drugi konferenci. Dobiva svoje ocene.

Hvala, da ste razvili učenje na tak način, ki je poučen, smiseln in koristen….

Metoda Superlearning KARNION® skozi sproščeno alfa stanje omogoča :

  • Da  se posameznik po metodi superlearning Karnion nauči toliko, kot bi se po konvencionalni metodi v enem letu.
  • Da je program  individualno prilagojen glede na potrebe in želje posameznika.
  • Da se posamezniki s poslušanjem učijo v intimnih poslušalnicah, nato pa z vrhunskimi  profesorji te iste vsebine že aktivno govorijo, pišejo in berejo.
  • Da si s treningom izboljšate splošni spomin za najmanj 20%.
  • Da se ob treningu jezika znebite stresnih hormonov v organizmu za kar 70%
  • Metoda je primerna za vse starostne skupine, tudi za otroke od 9. leta dalje.

Izboljšanje spominskih kapacitet  za 20%

Dandanes nas velikokrat bremeni časovni, še bolj pa informacijski stres, zato se velikokrat zgodi, da imamo občutek, da kaj pozabimo ali nam kar tako mimogrede uide iz glave. V Karnionu ob treningu jezika, s pomočjo možganskega spodbujevalnika krepite vse svoje možganske kapacitete (center za kreativnost, sintezo, fleksibilnost mišljenja itd.) ter svoj spominski izkoristek povečate za petino.

Antistresni program je velika dodana vrednost treningu tujega jezika

Moderna tehnologija omogoča, da se na podlagi zdravilne, rumene svetlobe v možganskem spodbujevalniku prične iz organizma izločati stresni hormon in se ga tako v 5-ih dneh treninga udeleženci znebijo do 70%. Da učinek antistresa še povečajo pa kot dodatno fiziološko podporo organizmu dodajo še bio-resonančno blazino ter kisikovo kuro po dr. Ardenu iz Nemčije. S tem udeležencu nudijo psiho-fizično podporo pri procesu učenja in  ohranjajo ter izboljšujejo njegovo zdravje ( hormonska homeostaza, izboljšanje imunskega sistema, hitrejša regeneracija tkiva itd.).

Ob koncu bi lahko rekli, da je šibkost na enem področju zagotovo prednost na drugem področju. Pomembno je, kako se lotimo nečesa in da ne obupamo pri prvem poskusu in pri prvem načinu. Npr. šolski sistem nam daje samo eno izmed možnosti učenja tujega jezika, podoben za odrasle je konvencionalen pristop, zato si dovolite poizkustiti še druge oblike učenja, saj je pot do znanja lahko lahkotna.

Za dodatne strokovne informacije in prijavo na brezplačno doživetje metode se lahko prijavite preko spletne strani www.karnion.si ali na telefon 01/ 362-32-53 oziroma gsm: 041 386 654


Sledite nam