Delavnice za priprave na porod in starševstvo: “Ker se rodim le enkrat”

Dogodki, Zanimivo, Zdravje

Pridružite se delavnicam “Ker se rodim le enkrat”! … za sanjski porod ter sprejem in pozdrav svojega otroka.

Nosečnost je čudovit čas za umiritev svojih misli in občutkov, spoznavanje sebe in svojega telesa. Poznavanje sebe in svojega telesa je najboljša priprava na porod.

V času nosečnosti na površino prihaja mnogo neznank, strahov in vprašanj. Kako se bo začel porod, kako boš čutila popadke, ali porod res tako boli, kot pravijo? Kaj pa, če bi si tokrat želela drugačno izkušnjo kot prejšnjič? Kaj lahko storim?

Vabimo vas, da obiščete delavnice “Sanjski porod – ker se rodim le enkrat”, na katerih se bo v sproščenem vzdušju posvetilo vsem temam, ki vas zanimajo, saj boste z vprašanji tudi sami sooblikujete delavnico. Naučili pa se boste tudi mnogih tehnik, ki bodo vam in vašemu partnerju pomagale v času poroda.

V sklopu petih tedenskih delavnic (5 x 3 ure) se bo predelalo vse teme, ki zanimajo bodoče starše. Delavnice so zasnovane kot interaktivna srečanja, znotraj katerih udeleženci tvorno sodelujejo in sami pridejo do spoznanj prek pogovora, vprašanj in odgovorov, različnih vaj, igre vlog in drugih didaktičnih pristopov. Izkušnje in povratne informacije dosedanjih udeležencev kažejo, da je to najzabavnejši in najučinkovitejši način učenja. Delavnice so namenjene poučevanju veščin in tehnik, ne zgolj predaji informacij, ki bi jih lahko preprosto prebrali v knjigah.

Termini in teme delavnic:

1.   Sanjski porod.  (Ponedeljek, 13. november 2017 ob 17 uri)

2.   Porod brez strahu: Kako se mama in otrok počutita med porodom in kako jima lahko pomagam?   (Ponedeljek, 20. november ob 17 uri)

3.   Moje porodne želje: Sprejemanje odločitev.   (Ponedeljek, 27. november ob 17 uri)

4.   Prvi objem.   (Ponedeljek, 4. december ob 17 uri)

5.   Naš skupni prvi mesec.   (Ponedeljek, 11. december ob 17 uri)

Prijave sprejemajo na: [email protected]

Toplo vabljeni, da se jim pridružite!

Spletna stran Lupinica

FB stran Lupinica

 

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.