Delavnica: Nepredelane travmatske izkušnje vplivajo na kakovost življenja

Dogodki, Zanimivo, Zdravje

Travmatični spomini ostajajo »zamrznjeni« v možganih, zato lahko močno vplivajo na kvaliteto življenja.

Številni simptomi, zaradi katerih trpimo v sedanjosti, kot so depresija, tesnoba, panični napadi, občutki nemoči, ujetosti, sramu, težave s samozavestjo, negativna prepričanja o sebi, ponavljajoči nezdravi vzorci v odnosih, stalna notranja napetost in drugi telesni simptomi, so posledica nepredelanih travmatskih izkušenj, ki so se zgodile v preteklosti. Travmatski dogodek smo morda doživeli v bližnji preteklosti, najpogosteje se vzrok skriva v otroštvu. Teh dogodkov se zavestno niti ne spominjamo ali pa jim ne pripisujemo večjega pomena. Nepredelani travmatični spomini ostajajo »zamrznjeni« v globljih delih možganov ter močno vplivajo na kvaliteto našega življenja.

Brainspotting je novejša in izjemno učinkovita psihoterapevtska metoda, ki s svojim delovanjem omogoča neposreden dostop do podzavesti oziroma predelov v možganih, kjer so shranjeni potlačeni travmatični spomini. Na ta način spodbudi predelavo bolečih izkušenj, ki niso dosegljivi zavestnemu umu, ter omogoča zdravljenje široke palete psiholoških in telesnih simptomov. Pozitivni učinki zdravljenja z metodo Brainspotting so številni in vplivajo na vsa področja posameznikovega življenja. Najpogostejši učinki so: okrepljen občutek lastne vrednosti, občutke strahu nadomestijo občutki notranje varnosti, miru in sproščenosti, zmanjšanje občutkov sramu in močnejše zaupanje vase, večje samospoštovanje, učinkovitejše spoprijemanje s stresnimi situacijami, zmožnost postavljanja meja v odnosih, zaključevanje nezdravih odnosov, zmanjšanje ali odprava telesnih simptomov ter razvijanje in uresničevanje notranjih potencialov.


Na delavnici boste izvedeli več o:

 • lastnem delovanju v stresnih situacijah;
 • kaj sploh je travmatska izkušnja;
 • kako nepredelana travmatska izkušnja vpliva na kakovost našega življenja;
 • nastanku in delovanju metode brainspotting ter njenih učinkih pri zdravljenju psihološke travme;
 • naučili se bomo veščin, ki jih lahko uporabite za sproščanje, umirjanje in večjo čustveno stabilnost.


Kdaj:
četrtek, 22. 3. 2018, od 17:00 do 20:30 ure

Kje: M Hotel, Derčeva ulica 4, Ljubljana

Kotizacija: 45 EUR

Število mest je omejeno, zato si mesto na delavnici zagotovite s plačilom kotizacije.

Prijava in informacije: [email protected]

Po prijavi vam po e-pošti pošljemo podatke za nakazilo.

Odpoved udeležbe: Če udeležbo odpoveste do 5 dni pred izvedbo, vam vrnemo 60 % plačila.

V primeru odpovedi pet dni ali manj pred dogodkom, kotizacije ne vračamo.

Prijavite se na delavnico brainspottinga

Ime

Priimek

Ulica

Poštna številka in pošta:

E-naslov

Z oddajo obrazca se strinjam s splošnimi pogoji in pravili sodelovanja.

Delavnico bosta vodili:

Sabina Gombač je univ. dipl. socialna pedagoginja in certificirana integrativna psihoterapevtka. Od leta 2006 dela kot psihoterapevtka, danes v zasebni praksi, z odraslimi posamezniki, ki se soočajo s posledicami travmatskih dogodkov, tesnobo, strahovi, izgorelostjo, depresijo, izgubo in drugimi težavami, ki vplivajo na njihovo življenje. Od leta 2012 poglablja znanje na področju psihološke travme in zdravljenja le-te z metodo Brainspotting pri ustanovitelju metode dr. Davidu Grandu in v okviru organizacije Aleces iz Španije. Metodo Brainspotting redno vključuje v psihoterapevtski proces s klienti.  www.sabina-psihoterapija.si

 

Jana Potočnik je univ. dipl. komunikologinja in specializantka integrativne psihoterapije. Psihoterapevtsko delo od leta 2008 izvaja v zasebni praksi v Ljubljani. Posveča se pomoči klientom z različnimi vrstami tesnob, strahov in panike, depresivnim razpoloženjem, pomanjkanjem samozavesti, nizko samopodobo ter  ljudem, ki trpijo zaradi posledic travmatskih dogodkov. Iskanje učinkovitejših načinov zdravljenja jo je leta 2013 vodilo v študij metode brainspotting. Znanje je poglabljala pri utemeljitelju metode dr. Davidu Grandu v okviru inštituta Aleces iz Španije. Metodo brainspotting redno vključuje v svoje delo s klienti. www.janapotocnik.si

 

 

 

RSS Ustavi se!

 • Če zmorem jaz, zmorete tudi vi!
  Ko predelam, postanem sama vrhunska terapevtka. Ko predelam, sedaj še ne, trenutno me misel na samomor preplavi najmanj petkrat dnevno. The post Če zmorem jaz, zmorete tudi vi! appeared first on Ustavi se!.
 • Čar dotika – ali dotik lahko zdravi in odpravlja stres?
  Kdaj smo v tej stresni, depresivni, anksiozni in z umom obsedeni družbi, izgubili zavedanje, da dotik pomirja, povezuje, zdravi, osvobaja? The post Čar dotika – ali dotik lahko zdravi in odpravlja stres? appeared first on Ustavi se!.
 • Zdolgočasena energija
  Pomislim, kako je darovanje energije pravzaprav dejanje, ki ga Sonce izvaja vse od svojega nastanka naprej. In da je prav v darovanju bistvo zadovoljstva. The post Zdolgočasena energija appeared first on Ustavi se!.
 • Strah, če ne bom ustrezal, me bodo zavrnili
  Za zdrav čustveni razvoj otrok potrebuje starše, ki se s strpnostjo in razumevanjem odzivajo na njegove čustvene potrebe in ga preko zgleda učijo kako ravnati s čustvi. The post Strah, če ne bom ustrezal, me bodo zavrnili appeared first on Ustavi se!.
 • Ko premagaš smrt
  Kot je že teta Pehta Kekcu nekoč povedala: »Za vsako bolezen raste rožica«. Tudi depresija in travme ter samomorilno nagnjenje je ozdravljivo. The post Ko premagaš smrt appeared first on Ustavi se!.