fbpx

Delavnica: Kako sprejeti in razumeti svoja čustva ter jih iskreno izraziti?

Dogodki, Odnosi, Zanimivo

Se vam dogaja, da ne veste, kako bi usmerili svoja čustva in kaj sploh je to kar čutite? Se bojite bližine? Čustvena pismenost nam pomaga sprejeti in razumeti čustva ter kako jih iskreno izraziti.

custvenost moski

Veselje, žalost, jeza, strah, sram, ljubosumje …

S čustvi izražamo odnos do nečesa, osebe, predmeta, stanja – pogosto odnos do sebe. Če želimo biti uspešni v razvoju čustvene inteligence je potrebno najprej spoznati sebe. Razviti je potrebno zavest o lastni osebnosti, željah, strahovih. Moramo vedeti kakšen je naš odnos do samega sebe, da ugotovimo, zakaj imamo čustva kot jih imamo.

 • Imate občutek, da ste prečustveni in da si vse jemljete k srcu, nato pa ste prizadeti?
 • Se bojite kritike?
 • Kaj pripelje do konflitka in kako se odzovete?
 • Razumete dinamiko medsebojnih odnosov in veste, kdaj je modro popustiti in kdaj vztrajati?

Poglabljanje čustvene pismenosti bo dala odgovor na ta in še mnoga druga vprašanja povezana z vašimi čustvi in naučili se boste, kako se na primeren način odzvati na tisto, kar čutite.


Delavnica “Čustvena pismenost” je dvotedenski program namenjen ljudem, ki se želijo naučiti:

 • kako upravljati s svojimi čustvi,
 • kako povečati nivo samospoštovanja,
 • kako zmanjšati negative samokritike in negativne kritike drugih ob hkratnem spoznavanju veščin čustvenointeligentne komunikacije.

Poznavanje čustev in čustvena pismenost vam bo omogočila, da uvidite povezanost med svojim mislimi, čustvi in vedenjem ter da razumete kako vaša čustva vplivajo na vas in na ljudi v vašem okolju.


Delavnica je sestavljena iz dveh modulov:

 1. Modul: Čustva – vas uči, kako prepoznati lastna čustva in opaziti povezavo med mislimi, čustvi in reakcijami ter kako razumeti in sprejeti osnovne življenjske pravice.
  Ob tem pa tudi kakšne “čustvene napake” pogosto delamo, ker vstopamo v “psihološke igre” ter prevzemanja odgovornosti.
 2. Modul: v tem modulu pa bomo delali na povečevanju samospoštovanja, zmanjševanje negativne samokritike, razvoj samozavesti in veščine čustvenointeligentnih komunikacijskih transakcij.

Na tej delavnici boste sprevideli, da za vse obstaja rešitev.


Program delavnice “Čustvena pismenost”

Vsak modul traje 6 ur (sobota med 9:00 – 16:00). Delo poteka v majhni skupini (do 10 udeležencev, da se res lahko vsakemu posvetimo maximalno). Zato je nujno, da svoje mesto rezervirate na spodnji povezavi.
Po opravljeni delavnici udeleženci dobijo Potrdila o udeležbi.
Prvo srečanje, sobota 11. maj od 9 – 16h, drugo srečanje, sobota 18. maj do 9 – 16h. Več o programu: http://www.mirjana.si/poznas-svoja-custva-so-ti-kul-custvena-pismenost/

Cena delavnice (obe modulov skupaj) je 110 EUR z DDV. Po prijavi vam bomo na e-mail poslali informacije o načinu plačila in lokaciji delavnice.

Vaša trenerka bo mag. Mirjana Frankovič, psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj. Mirjana je transakcijski analitik – psihoterapevtka, ki je opravila šestletni študij psihoterapije transakcijske analize in ima večletne izkušnje v svetovanju in coachingu. V zadnjih letih pa tudi na področju psihoterapije. Po končanem študiju je nadaljevala študij psihoterapevtske propedevtike na Sigmund Freud University v Ljubljani ter po dokončanju prestopila na doktorski študij pri isti Univerzi na Dunaju.

Prijave in informacije na 040 520 257, [email protected] ali na povezavi https://anketa.nijz.si/a/124060.


Sledite nam