fbpx

Delavnica EQ komunikacija

Novice

Intenziven trening EQ komuniciranja 5. in 6. Februar 2014, Ljubljana.

Intenziven trening EQ komuniciranja 4. in 5. Februar 2014, Ljubljana

+ tretje individualno srečanje in coaching (termin po dogovoru)

Ne bomo vas naučili ničesar novega! Naučili vas bomo, uporabljati to, kar imate v sebi. Razvijte svoj komunikacijski potencial! 

EQ komunikacija je trening, razvit iz metod in tehnik, ki te skozi praktične vaje pripeljejo do spoznanja in razumevanja delovanja komunikacijskega procesa. Ne trdimo, da je trening najboljši in edini na svetu, zagotavljamo pa, da daje hitre in odlične rezultate.

Se kdaj sprašujete, zakaj lahko z nekaterimi ljudmi odlično sodelujete in je komunikacija z njimi uspešna in pozitivna spet pri drugih pa nikakor ne pride do željenega načina sporazumevanja in sodelovanja?

Zakaj?

mikrofon-1Ker obstajajo ljudje, ki razmišljajo in delujejo drugače kot mi. To različnost se moramo naučiti ustrezno upravljati.

Kako?
S treningom EQ komunikacije spoznate veščine in razumevanje komuniciranja! Tako boste lahko dosegli vaš namen komunikacije na nešteto različnih načinov, ki jih prilagodite potrebi situacije in okolice. S tem premostimo neželjen prepad v sporazumevanju in pomembno izboljšamo medsebojne komunikacije in tudi odnose na osebnem in poslovnem področju.
Način dela?
Z uporabo različnih tehnik (executive coaching, NLP, ARC…) vam bomo ponudili vpogled v vašo komunikacijo in motivacijo/ aktivacijo, ki povzroči določeno obnašanje. S tem zavedanjem bo tudi sam program prilagojen razvijanju in razumevanju vaših vrlin in izboljševanju slabosti, na podorčju komunikacije in retorike. Razumevanje lastnih vzorcev delovanja in aktivacija skritih potencialov za dosego ciljev in komunikacijsko odličnost.

Teorijo združujemo z veliko prakse in realno izkušnjo iz vašega vsakdanjega življenja.  Treniramo, vadimo, simuliramo komunikacijske situacije iz vašega realnega življenja in delovnega okolja. Pripravimo »na vašo kožo« pisane različne vaje, ter za namen treninga, posnamemo vse vaše nastope in vaje komunikacije ter jih takoj analiziramo. (diskretno). Z uporabo različnih tehnik komunikacijskega treninga razvijamo vašo sposobnost uravnavanja različnih tipov komuniciranja.  Aktivno gradimo na tipu nastopa in komunikacije, kjer imate največji potencial in vam tudi najbolj odgovarja.

Trening daje poudarek razumevanju teorije z realno izkušnjo v praksi.
Naučili se boste učinkovitega komuniciranja na več nivojih in retoričnih spretnosti v poslovnem svetu. Kako komunicirati, da smo razumljeni, kaj nam pove telesna govorica, naša in od sogovornikov? Razumevanje pravilne govorne tehnike ter spoznavanje metod za odpravo in premagovanje treme oz. nelagodja pred nastopom. In še več…
Cilj treninga je, da bo vaša izgovorjena beseda odražala tudi vašo karizmo in samozavest pri vsakem nastopu, vsaki komunikaciji.
Prednosti so delo v majhni skupini, individualni pristop, intenzivno delo z veliko vaje, takojšen feedback in usmerjenost na vaš napredek, diskretnost in individualni komunikacijski coaching z izbranim coachem.

Vsebina programa


Retorika in aktivacija – 4. Februar od 9.00 -16.30

• Retorika in nastopanje, (pred nastopom, priprava prostora, priprava na nastop, javno nastopanje),
• Vsebina in priprava vsebine, (uvodni nagovor, jedro, zaključevanje govora oz. zaključek, kako podajamo vsebino (majhni triki: »ice breakerji«, s čim nikoli ne začnemo, kako končamo, da si nas zapomnijo)).
• Kako govori telo oz. telesna govorica (drža telesa, gestikulacija rok in uporaba kretenj, mimika obraza, pogled, male skrivnosti, kako govori telo)
• Znebimo se strahu, treme pred nastopom, tehnike NLP, aktivacija
• Karizma in kako pustimo vtis,
• Akcija – Vaš nastop, (priprava na nastop, nastop in proaktivna analiza),
• Vaje, vaje, vaje.

Komunikacija in akcija – 5. Februar od 9.00 – 16.30

• Kratka ponovitev prvega dne
• Komunikacijski procoaching (priprava na nastop, nastop in pro aktivna analiza, poudarek na govoru),
• Poslovna komunikacija in ARC metoda, (uspešno sporazumevanje vodi v uspešno delovanje),
• Poslušanje in opazovanje, napake pri komuniciranju, ravnanje z zahtevnimi in težavnimi sogovorniki
• Govorna tehnika, jasno izražanje, povedati bistvo
• Aktivacija – poglobitev notranje umirjenosti, govorna tehnika
• Vaje, vaje, vaje
• Za konec pa namigi »Na kaj nikoli ne smete pozabiti!«

f. Individualno srečanje in poslovni coaching – termin po dogovoru

Sestavni del treninga

 
Analiza vašega komunikacijskega profila, analiza vseh nastopov posameznega udeleženca (prej/potem) (diskretno), snemanje s kamero in takojšnje analiziranje (vsak nastop bomo posneli in ga analizirali), praktične vaje, dihalne vaje, telesna postavitev, priprava in nastop po lastni izbiri iz delovnega področja, simulacija možnih situacij, DVD s posnetki udeleženca vseh nastopov, vaj, pisna analiza vseh nastopov in napotki za naprej (1 teden po delavnici), skupinski komunikacijski coaching in individualno srečanje.)

Komu je trening namenjen?

Trening je primeren za vse, ki morate redno ali pa le občasno nastopiti pred manjšo ali večjo skupino ljudi.
(vodje, ki nastopate pred sodelavci ali poslovnimi partnerji; tržniki ali komercialisti; predstavniki odnosov z javnostmi, ki skrbite za ugled podjetja v javnosti in vsi, ki imate govore ali nastope ob različnih priložnostih kot so poslovna srečanja, novinarske konference idr…)

Kaj pridobite?

Po zaključenem treningu boste znali ravnati z zahtevnimi sogovorniki, javnostmi ali skupino ljudi. Znali se boste pripraviti na različne tipe nastopov in tudi voditi različne tipe nastopov (sestanek, prezentacija, obravnava, zasedanje, nagovori..). Pridobili boste nova znanja in veščine za učinkovitejše komuniciranje in jasno podajanje vsebin kakor tudi pravilne in jasne izgovorjave. (Pozornost bomo posvetili jasnemu izražanju, argumentiranju in osredotočenosti na bistvene poudarke.)
Zavedanje lastne telesne govorice in poznavanje ter branje govorice telesa sogovornika vam bo pripomogla k boljšemu doseganju zastavljenih ciljev. Z napotki in dihalnimi tehnikami pa boste vsekakor zmanjšali nivo stresa in treme pred nastopanjem.

Kotizacija?

Kotizacija za 20 urni intenzivni trening retorike in komunikacije znaša za eno prijavljeno osebo 490 € + DDV, za več prijavljenih oseb iz iste organizacije 460 € + DDV na osebo. Vključuje strokovna predavanja, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, snemanje in analizo vaših nastopov (diskretno), obsežno uporabno seminarsko gradivo, DVD in pisno analizo samo in vseh vaših nastopov in vaj, potrdilo o udeležbi na delavnici, napitke in prigrizke med odmori in individualno srečanje oz. komunikacijski coaching. Lokacija treninga – Hotel Plaza, Ljubljana.

Kdo?
Šola Povej naGlas združuje vrhunske certificirane coache, specializirane za določena področja in potrebe klientov ter trenerje in predavatelje z dolgoletnimi izkušnjami na področju nastopanja, retorike in komunikacije, tako v medijskem kot poslovnem okolju. (Boštjan Romih, Simona Rakuša, Jasna Knez in drugi…)
Več o predavateljih si lahko preberete na spletni strani www.povejnaglas.si.

Oglasno sporočilo


Sledite nam