fbpx

DAO YAH – 1. festival celostnega zdravja

Dogodki

Pristne potrebe po zdravem in kakovostnem življenju odstirajo pradavne zaklade znanja o zdravju in bolezni ter ustvarjajo mostove med preteklostjo in sedanjostjo.

Pristne potrebe po zdravem in kakovostnem življenju odstirajo pradavne zaklade znanja o zdravju in bolezni ter ustvarjajo mostove med preteklostjo in sedanjostjo. Bližnji in Daljnji vzhod nista več tako daleč, prav tako njuni zakladi znanja o zdravju. Homeopatija, homeopunktura, dietoterapija, akupunktura, tuina, joga, taiji, čigong, zeliščarska znanja in pripravki vsega sveta so med nami. Vse bolj dopolnjujejo in spreminjajo prevladujočo paradigmo zdravstvenih sistemov in nas izzivajo k poslušanju.

Danes, ko smo z medmrežji in drugimi komunikacijskimi pripomočki presegli fizične razdalje, nas ovirajo predsodki in koncepti v mislih. Presezimo jih, poiščimo najboljše poti za svoje zdravje in si podajmo roke za zdrav jutri. In prav to ponuja DAO YAH – Festival celostnega zdravja, ki se bo s sodelovanjem specializiranega in vrhunsko naravnanega programskega odbora lotil odstiranja tančice skrivnosti s preverjenih in tradicionalno uspešnih vej za zdravljenje in pomoč vsakomur med nami v obliki poglobljenih predavanj, predstavitev in strokovne razstave. Dogodek bo potekal od 30 januarja do 1 februarja 2015.

V sodelovanju s strokovnim odborom na predavanjih in z delavnicah v predstavljamo tri področja:

 • kitajska tradicionalna medicina; predava in nad vsebinami bedi mag. Petar Papuga, dr. med., specialist za kitajsko medicino;
 • ajurveda z jogo; koncept predstavitve je zasnovala mag. Biljana Dušić, dr. med., ki tudi vodi predavanja;
 • homeopatija; nosilka programa je dr. Maruša Hribar, mag. farm.

dao-yah-intro

Zakaj obiskati Dao Yah? 

 • Da izvemo kaj več in novega o starodavnih modrostih – odstremo tančico in spoznamo, kaj dobrega prinašajo konkretno vsakemu izmed nas (vračanje h koreninam) ter odkrijemo njihovo uporabnost za današnji čas.
 • Da prejmemo informacije pri kredibilnem viru, od strokovnjakov, ki prihajajo s področij medicine in farmacije ter so svoje formalno znanje nadgradili z dolgoletnim usposabljanjem na priznanih inštitucijah in z izvajanjem v praksi.
 • Da spoznamo, zakaj je pomembno, da v današnjem materialnem svetu posvetimo pozornost tudi drugim razsežnostim.
 • Da se prepričamo, da je celostno zdravje nekaj več kot le telesno zdravje ter odpravljanje posledic motenj in bolezni, ki so nas prizadele (kaj pa vzroki?).

Česa ne smete zamuditi?

 • Dao Yah je edinstvena prireditev v Sloveniji, ki se omejuje od dejstva, da smo le potrošniki, in zato ponuja brezplačen vstop na raznolika predavanja, razstavo in ogled tematskih filmov.
 • Dan na festivalu boste začeli s petjem manter in z opoldanskimi meditacijami, ki sproščata napetosti in vračata pozitivno naravnanost.
 • Za praktično znanje se lahko udeležitev delavnicah joge, či gonga in taj čija, kotizacija za eno delavnico je le 11 evrov. Število za posamezno delavnico je omejeno na 30 oseb, zato pohitite s prijavo!
 • Poskusili boste lahko tudi ekološke, uravnotežene in kuhanih jedi, ki jih bo pod navodilom strokovnega odbora pripravljal kitajski kuhar A Hong (Xian jianhong) v Cankarjevem domu, in to samo ob festivalu DAO YAH.

Več o programu

Lokacija:

Predavanja: Linhartova dvorana
Delavnice: dvorana M1
Film: Kosovelova dvorana
Razstava, odprti oder: Velika sprejemna dvorana

Vstopnina:

Dao Yah – 1. festival celostnega zdravja – zakladi tradicije ponuja, ob predhodni prijavi, brezplačno udeležbo na predavanjih v dvoranah, spremljanje dogajanja na odprtem odru ter ogled razstave. Program in obrazec za prijavo sta na voljo na spletni strani www.daoyah.si.

Za vse delavnice (joga, taj či, či gong) je število mest omejeno na 30 udeležencev. Poleg predhodne prijave, je tu potrebno poravnati kotizacijo v višini 11 EUR. Prijavnica, s podatki za plačilo, je objavljena na spletni strani www.daoyah.si. Število mest je omejeno. Za podrobnejše informacije smo vam na voljo tudi na telefonski številki 01 2417 125.

Po izboru uredništva

 


Sledite nam