Dan prihodnosti v znamenju medgeneracijskega sodelovanja

Letošnji Dan prihodnosti je namenjen medgeneracijskemu sodelovanju ter prenašanju znanja in vrednot.

Dan prihodnosti, ki ga v Sloveniji obeležujemo 14. decembra, je namenjen konstruktivnemu premisleku o osebnih vizijah in željah glede odgovornega življenja v prihodnosti. V ta namen je Prva osebna zavarovalnica dala pobudo za vseslovensko akcijo, ki bo v letošnjem letu namenjena medgeneracijskemu sodelovanju ter prenašanju znanja in vrednot med različnimi generacijami. Številni varovanci DEOS centrov starejših in drugi starostniki se bodo tako do decembra družili ob pletenju copatkov za dojenčke. Te pa bodo na vseslovenski dan prihodnosti razdelili novorojenčkom po Sloveniji, ki bodo prav na ta dan prijokali na svet.

S pletenimi copatki in lepimi mislimi želijo dojenčke prijazno pospremiti na njihovo še nepopisano življenjsko pot in jim zaželeti prijetne prve korake v prihodnost.

Vrednote generacij se med seboj plemenitijo

Demografska slika v Sloveniji kaže, da se naše prebivalstvo stara. Vedno več je starejših, osamljenih, ki so vedno bolj odtujeni od aktivne družbe. Prav ta generacija pa v svojih spominih in izkušnjah nosi zakladnico modrosti in vrednot, ki bi jih morale začutiti mlajše generacije. Pravzaprav ima vsaka generacija svoja pričakovanja, odnos do sveta in vrednote, ki se lahko med seboj plemenitijo. Izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice, d. d. Janez Kranjc je pojasnil, da želijo starejše, ki se bodo pridružili akciji, spodbuditi tudi, da novorojenčku napišejo lepo misel, spodbudo ali pismo o tem, kaj je v življenju zares pomembno in kaj prinaša največjo srečo – pismo sebi v preteklost.

»S tem želimo otročičke prijazno pospremiti na njihovo še nepopisano življenjsko pot in jim zaželeti prijetne prve korake v prihodnost,« dodaja.

Menjamo izkušnje za radovednost

V novembru bo v okviru pobude potekal dogodek Menjamo izkušnje za radovednost, kjer bosta tudi ambasadorja medgeneracijskega sodelovanja, slovenska zvezdnika iz priljubljene serije Usodno vino. Igralka Teja Glažar bo z mladimi udeleženci delila svoje življenjske in poklicne izkušnje, Matic Jamar pa bo vzdušje polnil z radovednostjo in željami za prihodnost. Teja Glažar se prepleta generacijskih izkušenj in vizij zelo veseli:

»Vem, kako pomembno je, da se vsi med seboj slišimo in čutimo. Prav je, da mi starejši mladim prenesemo vse znanje, izkušnje in poglede na svet, ki nam jih je dalo življenje, pomembno pa je, da smo tudi mi v stiku z mladimi, da se nalezemo njihove energije, igrivosti in znanj, ki so nam popolnoma tuje. To dela življenje lepo,« je še povedala.

Ambasadorka medgeneracijskega sodelovanja Teja Glažar iz priljubljene serije Usodno vino.

V pobudi in dejavnostih lahko sodelujejo tudi posamezniki, ki si želijo pustiti svoj pečat na odgovorni in življenja polni prihodnosti. Vse o povezovanju in aktivnostih bo redno objavljeno na Facebook profilu Prva pri življenjskih odločitvah.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,668
25.03.2024 ob 19:31
112,967
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close