fbpx

Dan odprtih vrat Pediatrične klinike

Dogodki

Pediatrična klinika UKC Ljubljana je predstavila vse subspecialnosti, ki gredo v korak s svetovno medicino in zdravstveno nego Včeraj, 11. junija 2014 je Pediatrična klinika UKCL na široko odprla svoja vrata, ne samo bolnikom in njihovim staršem, ker so ta vrata odprta vsak dan v letu vseh 24 ur na dan, ampak predvsem odločevalcem v […]

pediatricna_klinika_ljubljana

Foto: www.ustanovazapediatricno.si

Pediatrična klinika UKC Ljubljana je predstavila vse subspecialnosti, ki gredo v korak s svetovno medicino in zdravstveno nego

Včeraj, 11. junija 2014 je Pediatrična klinika UKCL na široko odprla svoja vrata, ne samo bolnikom in njihovim staršem, ker so ta vrata odprta vsak dan v letu vseh 24 ur na dan, ampak predvsem odločevalcem v zdravstvu, strokovni in širši laični javnosti in seveda medijem.

Strokovni direktor prof. dr. Rajko Kenda, dr. med., višji svetnik je povedal, da so želeli širši slovenski javnosti pokazati svojo bolnišnico, v prepričanju, da so lahko zadovoljni z njihovim delom in njihovimi uspehi. »Hkrati pa želijo tako javnost kot tudi odločevalce opozoriti, da z denarjem, ki jim ga namenjajo za njihovo delo, ne morejo storiti vsega, kar znajo, zmorejo in kar od nas uporabniki upravičeno pričakujejo.«

Predstojniki in vodje šestih kliničnih oddelkov in osmih služb Pediatrične klinike UKCL so na kratko predstavili vsak svojo dejavnost, obseg dela tako za ljubljansko regijo kot v nekaterih primerih za celotno državo in svojo umeščenost v sodobno pediatrično stroko v evropskem in svetovnem merilu.

Pediatrična klinika UKCL je z visoko strokovno usposobljenimi in svetovno uveljavljenimi strokovnjaki – zdravniki lahko v ponos slovenskemu zdravstvu in ne samo zaposlenim v njej.

Predstavila so se tudi društva staršev in bolnikov, ki se skupaj trudijo za boljšo celostno obravnavo in pomoč bolnim otrokom, saj je dobro sodelovanje s starši eno temeljnih vodil vseh zaposlenih v Pediatrični kliniki.

Vsi se zavedamo, da je zaupanje staršev in otrok v zdravstveno osebje in obratno osnova za bolj kakovostno in varno zdravstveno obravnavo. Da to zaupanje obstaja, ni nobenega dvoma, trudili pa se bodo, da tudi ne bo več redkih izjem, ko le-tega ni, kar obžalujejo.

Bolniki Pediatrične klinike še ne občutijo hudega pomanjkanja denarja v zdravstvu, a na ta račun Pediatrična klinika izkazuje velik primanjkljaj v poslovanju.

Izguba je posledica neustreznega financiranja področja pediatrije v Sloveniji, saj je dejavnost Pediatrične klinike podcenjena in tudi presežen delovni program ni plačan.

V Pediatrični kliniki bodo še naprej izvajali sanacijske ukrepe, ki pa ne bodo okrnili kakovostne in varne zdravstvene obravnave otrok.

Eden od ukrepov je tudi varčevanje z električno energijo, saj spodbujajo zaposlene in obiskovalce, naj se podajo na stopnice in čim manj uporabljajo dvigala, ki naj bodo najprej namenjena bolnikom in prevozom medicinskega materiala, hrane, bolniškega perila ipd.

Odločevalce, ki se jim niso uspeli pridružiti na Dnevu odprtih vrat, bodo še vabili medse in upajo, da bo zdravje, ki je visoko uvrščeno med vrednotami v naši družbi, v prihodnje tudi ustrezno financirano.

Vir: Pediatrična klinika UKC Ljubljana

 


Sledite nam