fbpx

Črevesna flora je osrednji steber naše obrambe

Novice

Kaj moramo vedeti o probiotikih?

Kaj moramo vedeti o probiotikih? Probiotiki so živi mikroorganizmi, ki zaužiti v zadostni količini, koristno vplivajo na zdravje. Kljub poplavi probiotikov v Sloveniji, Yogermina 100 ohranja prvo mesto glede na koncentracijo probiotičnih kultur.

Zavedni zdravniki se vse bolj obračajo stran od antibiotikov in terapevtsko uporabljajo probiotike.

Namesto antibiotika, ki pokonča neželene bakterije, a pri tem za daljši čas poškoduje tudi lastno obrambo telesa, predpišejo probiotike, ki nasprotno – naravno obrambo telesa okrepijo in mu pomagajo premagati vsiljivce.

Če vam probiotik ustavi drisko, zmanjša napenjanje ali vpliva na odpravljanje zaprtja, potem zares ne potrebujete znanstvenega dokaznega gradiva, kako deluje, pravi  Sanja Lončar, v svoji knjigi.  Probiotiki so živi mikroorganizmi, ki zaužiti v zadostni količini, koristno vplivajo na zdravje;  pri kakovosti probiotikov, pa je pomembno naslednje: specifika seva, sposobnost, da preživi v okolju želodčne kisline, in da se naseli v črevesju in tam izključuje bolezenske bakterije in vpliva na imunski odziv.

4CAEC8B4-5617-11E1-A754-199C65B94067

Vse to in več si preberite  v knjigi »Vojna ali mir z bakterijami?« v poglavju Probiotična strategija na straneh od 27 do 46, ki je izšla v okviru projekta Skupaj za zdravje človeka in narave.

Kljub poplavi probiotikov v Sloveniji, Yogermina 100 ohranja prvo mesto glede na koncentracijo probiotičnih kultur. Yogermina 100  vsebuje 4, proti želodčni kislini zaščitene, probiotične kulture v veliki koncentraciji, skupaj s prebiotiki  (betaglukani ) in vitamini B kompleksa, ki so potrebni za njihovo rast.

5F902CAC-5617-11E1-81B0-199C65B94067

Yogermina 100 ne vsebuje laktoze, glutena, kvasovk niti alergenov, zato jo lahko uživajo tudi ljudje, ki  imajo laktozno ali glutensko intoleranco. Je v obliki mini napitka z odličnim okusom, ki ima večjo biorazpoložljivost, za zaužitje pa ne potrebujemo vode.

Na voljo so tudi kapsule Yogermina 100. Neodvisni  test  Zveze potrošnikov Slovenije je potrdil ustreznost  kapsul Yogermina 100. Rezultati testa so objavljeni v reviji VIP  (VIP oktober 2009, stran 21-22).

Komu je Yogermina namenjena?

Yogermino lahko uživamo zdravi ali med in po zdravljenju z antibiotiki, pa tudi kadar imamo prebavne motnje, zmanjšano odpornost, ob hujšanju, na potovanju ali po sončenju.

68FDE4B4-5617-11E1-9E5B-199C65B94067

Za otroke do 12 leta je na voljo Yogermina 25 JUNIOR.
Za vas v lekarnah in specializiranih trgovinah in prodajalnah Sanolabor.

Preberite si več . . .

Oglasno sporočilo


Sledite nam