fbpx

Iščemo projekte z velikim potencialom in hitro implementacijo

Novice

Med 20.9.in 23.9. Bo Maribor gostil okoli 70 mladih iz 35 držav, ki prihajajo z inovativnimi zamislimi, z izjemno energijo in izkušnjami iz različnih koncev sveta na Challenge:Future Summit.

Kaj: Med 20.9.in 23.9. Bo Maribor gostil okoli 70 mladih iz 35 držav, ki prihajajo z inovativnimi zamislimi, z izjemno energijo in izkušnjami iz različnih koncev sveta na Challenge:Future Summit.

Zakaj: Odločili smo se, da ta potencial izkoristimo za “kick-off” delavnico, ki bi lahko bila poimenovana innovation jam, ali start-up weekend ali karokoli podobnega, a namen je jasen: skupaj poiskati rešitve na izzive lokalnih projektov, idej in podjetjij in tako spodbuditi rast in prodor v tem brezupnem času.

Kako: iščemo projekte z velikim potencialom in hitro implementacijo, ki imajo dobro definiran in jasen izziv/problem. Na primer: Kako naj MOM revitalizira Mariborski park s čim manj stroški in zagotovi turistično strakcijo, ki prinaša sredstva, pokrije stroške novih zaposlitev, ter pomeni rekreacijsko okolje za meščane, na katerega bodo ponosno.

Vsaka ideja, projekt, start-up, podjetje mora imeti nekoga, ki bo predstavil izziv, sodeloval v teamih (vsaj dve osebi) in na koncu odločevalca, ki bo povedal, kaj doprinaša rezultat, kaj so naslednji koraki. Vabljena tudi podjetja, ki iščejo kontakte na tujih trgih, na primer start-upi, ki si tega drugače ne morejo privoščiti.

Kdaj: 20.9. Predstavitev, 21.9. In 22.9. Celodnevno delo v skupinah, vodeno po posebnih metodah, predstavitev javnosti 23.9.2013 v Mariboru

Kaj lahko pričakujete: sodelovanje z inovativnimi talenti, sveže, out of the box ideje in poglede na reševanje izzivov, “globalno” mišljenje, neobremenjenost s krizo in brezizhodnostjo, navezavo kontaktov z bodočimi zaposlenimi, partnerji, morda celo kupci…

Vabljeni tudi k izpolnitvi ankete za razvoj Podravske regije.

wingswideopen300x250

Oglasno sporočilo


Sledite nam