fbpx

Cenovno in energetsko ugodno ogrevanje z biomaso

Novice, Zanimivo

Evropske in nacionalne okoljske politike se prizadevajo za energetsko učinkovitost in varovanje okolja in s tem povečanjem uporabe biomase. Povečano onesnaževanje ozračja v času kurilne sezone je …

Evropske in nacionalne okoljske politike se prizadevajo za energetsko učinkovitost in varovanje okolja in s tem povečanjem uporabe biomase. Povečano onesnaževanje ozračja v času kurilne sezone je med drugim tudi posledica uporabe starih kurilnih naprav v gospodinjstvih. K zmanjšanju emisij delcev, ki ogrožajo naše zdravje, lahko prispevamo tudi sami. Stare kurilne naprave na les ali premog zamenjajte z okolju prijaznejšimi.

Petrol Biomasa

Petrol ponuja pestro paleto kotlov na lesno biomaso, kaminov in tudi štedilnikov za centralno ogrevanje. Predvsem zanimiv je kotel na pelete Biodom 33, ki ga odlikuje vrhunska tehnologija BIO-LOGIC. Ta zagotavlja nizko porabo in minimalne emisije, saj prepoznava kakovost peletov in trenutni vlek dimnika ter neprestano samodejno optimizira izgorevanje. Konstantno prilagajanje parametrov, potrebnih za pravilno izgorevanje, nudi stranki enostavnost in zanesljivost, tudi pri nenehni menjavi kakovosti lesnih peletov.

Ob vse večji uporabi biomase za ogrevanje doma, je Petrol potrošnikom prišel nasproti s preverjeno ponudbo in v Brežicah vzpostavil biomasni logistični trgovski center. Vsi energenti iz lesa so v Petrolu združeni pod skupnim imenom Biomasa, ki zajema tako Forest pelete, Forest brikete, sekance in polena. Razen hlodovine, namenjene za drva, ti energenti nastanejo iz ostanka pri obdelavi lesa, od žagovine do ostankov pri sečnji in obrezanih delov dreves. Lesni ostanek se lahko zmelje v sekance ali stisne v pelete. Vsi izdelki so cenjeni tudi zato, ker so okolju prijazni. Ob izgorevanju lesa ni žveplenih ostankov, količina sproščenega ogljikovega dioksida pa je enaka količini ob naravnem trohnenju v gozdu.

Prednost Petrolove ponudbe s področja Biomase je tudi poseben način dobave. Razvili smo namreč dobavo lesnih peletov in sekancev z možnostjo črpanja v zalogovnik. Dobava poteka v razsutem stanju in se preko priključkov na zalogovniku izvaja neposredna polnitev. Petrol je tako edini dobavitelj v državi, ki ponuja dostavo lesnih sekancev in peletov z zračno črpalko.

Oglasno sporočilo


Sledite nam