fbpx

BRKATI NOVEMBER V LIDLU SLOVENIJA: NE POZABITE NA JAJCA

Zanimivo

Že drugo leto zapored, s projektom Brkati november, želi Lidl Slovenija opozoriti na pomembnost preventive in samopregledovanja s sloganom: »Ne pozabi na jajca!«. Oktober so v Lidlu Slovenija namenili ženskam (Roza oktober), v novembru pa nadaljujejo z osveščanjem –tokrat so na vrsti moški.

Brkati november lahko v vseh 60-ih Lidlovih poslovalnicah podprete z nakupom BIO jajc ali jajc blagovne znamke Naše nam paše. V mesecu novembru bomo namreč od vsake prodane škatle jajc namenili 0,10 evra Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan za boj proti raku. Letos pri OnkoManu še posebej izpostavljajo problematiko pljučnega raka, sicer pa nudijo podporo obolelim, večji del svojega delovanja pa namenjajo osveščanju o preventivi in pomembnosti zgodnjega odkrivanja bolezni.

Z nakupom BIO svežih jajc in jajc znamke Naše nam paše v novembru darujete 10 cenotv Onkološkemu društvu OnkoMan za boj proti raku.

Ves november bodo škatle z BIO jajci in jajci Naše nam paše v vseh trgovinah Lidl Slovenija opremljene z nalepkami ‘Ne pozabi na jajca’. S tem nagovarjamo kupce, naj pri nakupovanju ne pozabijo vzeti še tako osnovne sestavine, kot so jajca, hkrati pa ima ta poziv tudi namen, da se posameznik spomni, kako pomembno je, da si vzame čas zase in za samopregledovanje.

»Če smo rešili vsaj eno življenje, potem je naše poslanstvo izpolnjeno.«

Namen projekta Brkati november je boj proti raku prostate, drugemu najpogostejšemu raku pri moških. Hkrati je to boj proti raku na modih, kajti število teh diagnoz se je v zadnjega pol stoletja podvojilo. Razlogov za ukrepanje je veliko, možnosti za spremembo testatistike, za katero se skrivajo številne osebne, boleče, a nemalokrat tudi spodbudne zgodbe, je ogromno.

Gregor Pirc, predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, je leta 1998 zbolel za rakom na modih (pri 24-ih letih) in ga uspešno prebolel. Ob ponovnem sodelovanju je povedal: 

»V letošnjem Brkatem novembru ponovno sodelujemo s podjetjem Lidl Slovenija, in tako nadaljujemo že lani začeto zelo uspešno skupno zgodbo. Veseli smo, da so v Lidlu Slovenija, kot družbeno odgovornem podjetju prepoznali našo vrednost in vsi skupaj tudi letos sodelujemo za skupno dobro vseh nas. Zdravje je ena od naših najvišjih vrednot in lepo je, da lahko skupaj naredimo nekaj pozitivnega. Lani smo za nakup simulatorja skupno zbrali skoraj 31.000 eur, od katerih so v Lidlu Slovenija prispevali kar 8.000 eur. V letošnjem letu pa zbiramo sredstva za ozaveščanje bolezni raka, še posebej je v ospredju problematika raka na pljučih, za katerega velja sinonim tihega ubijalca. Smrtnost je med najvišjimi v Sloveniji, predvsem na račun kajenja in poznih znakov bolezni, ki so posledično prepozno odkrita. Verjamem in vem, da z našimi akcijami ozaveščamo in izobražujemo širšo javnost, in če smo rešili vsaj eno življenje, potem je naše poslanstvo izpolnjeno. Za konec naj povem le še to. Ko zboliš za rakom se zaveš, kaj v življenju je zares pomembno in zakaj je vredno živeti. To bo verjetno razumel samo tisti, ki je to pot že prehodil. In ravno zato ozaveščamo in pomagamo, da bi naši zanamci poznali pot. Pot optimizma in uspeha. In uspeh je, da nas v Sloveniji živi že več kot 110.000, ki smo se kadarkoli iz oči v oči spogledali z rakom. In za to se je vredno boriti.«

Spremljajte nas na kanalih Lidla Slovenija in Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, kjer bo ves mesec poskrbljeno za izobraževalne in zanimive vsebine.


Sledite nam